Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Urheilu

Loimu sai torjunnan kuntoon ratkaisuhetkillä ja katkaisi Ettan voittosarjan

  • STT
Raision Loimu katkaisi lauantaina Oulussa Ettan kolmen voiton sarjan miesten lentopalloliigassa, kun Kasper Vuorisen valmentama Loimu voitti 3–2. Viides erä päättyi vieraiden eduksi 15–13.

–  Jaksettiin taistella loppuun saakka ja saatiin hyvin torjuntoja ratkaisuhetkillä, sanoi 18 pistettä tehnyt yleispelaaja Kasimir Vuorinen.

Kasimir on Loimun valmentajana aloittaneen Kasperin 11 vuotta nuorempi pikkuveli. Kasper päätti pelaajauransa viime kauden jälkeen, ja Kasimir siirtyi Raisioon naapurista Hurrikaani-Loimaasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Toissa kausi meni pieleen loukkaantumisen takia, viime kaudella sain jo vastuuta enemmän. Kun Kasper sai paikan Loimussa, niin oli hyvä paikka siirtyä samaan seuraan, Kasimir Vuorinen sanoi.

Ettalla oli ottelun kolme parasta pistemiestä, kun Ville Sorvoja teki 25, Jan Helenius 23 ja Janne Marttila 20 pistettä.

Loimu oli isäntiään tasaisempi, sillä passari Tomi Saarinen ruokki viisi muuta pelaajaa 11–20 pisteen tehoihin. Tamir Hersko teki 20 pistettä. Keskipelaajat Blake Leeson 13 pisteellä ja Trent O'Dea 11 pisteellä olivat paljon tehokkaampia kuin Ettan vastaavan paikan pelaajat.

Hurrikaani-Loimaa palasi normaalitasolleen ja kaatoi Vantaalla paikallisen Ducksin 3–0. Jussi Heinon valmentama Hurrikaani koki viikko sitten Kuopiossa kauden avaustappionsa.

Sakari Mäkinen ja Antti Ropponen tekivät takaisin liigakärkeen palanneelle Hurrikaanille 14 pistettä mieheen.

–  Kaksi erää oli aika tasaisia, emme pelanneet hyvin koko aikaa. Ducks olisi voinut voittaa ne erät, jos olisi pystynyt virheettömämpään peliin. Kolmannessa erässä karkasimme jo alussa, Mäkinen sanoi.

Hurrikaani voitti torjuntapisteet 16–5. Ottelu oli passari Santeri Välimaalle ensimmäinen täysi ottelu tällä kaudella.

Bojan Strugar teki Ducksille 13 pistettä. Tappio oli Ducksille yhdeksäs peräkkäin ja viides peräkkäinen 0–3-tappio.

Liigaan täksi kaudeksi noussut Karelian Hurmos katkaisi kuuden ottelun pituisen tappioputkensa, kun joukkue kaatoi Rovaniemellä Perungan Pojat 3–2. Kumpikin joukkue oli aiemmin yltänyt vain yhteen voittoon.

Alkukauden aikana myös keski- ja yleispelaajana ollut hakkuri Ville Louhela oli vieraiden tehokkain 23 pisteellä. Norjalainen yleispelaaja Bjarne Huus teki 17 pistettä.

–  Meillä oli hyvä syöttö, ja vaikka pelin taso vaihteli, niin taisteltiin voitto, Louhela sanoi.

Louhela saanee jatkossakin vastuuta, sillä ainakaan vielä Hurmos ei ole hankkinut loukkaantuneen Matiss Gabdullinsin tilalle uutta pelaajaa. Varahakkuriksi pohjoisen kiertueelle on otettu viime kesänä Superpesistä Kiteellä pelannut Lassi Vasarainen.

–  Taitaa olla aika harvinainen lajiyhdistelmä. Lassi ei vielä tänään pelannut, Louhela sanoi.

Regan Fathers teki PerPolle 23 ja Gavin Taylor 19 pistettä. PerPo kohtaa sunnuntaina Loimun, Hurmos Kokkolassa Tiikerit.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa