Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Urheilu

Legendaarinen NHL-jääkiekkokommentaattori sai potkut maahanmuuttajia koskevien kommenttiensa vuoksi

  • STT
Don Cherryn penäämä unikko on Kansainyhteisön maissa symboli, jolla muistetaan ensimmäisen maailmansodan kaatuneita. Lehtikuva/AFP Don Cherryn penäämä unikko on Kansainyhteisön maissa symboli, jolla muistetaan ensimmäisen maailmansodan kaatuneita. Lehtikuva/AFP
Pitkäaikainen NHL-jääkiekkokommentaattori Don Cherry on saanut potkut maahanmuuttajia koskeneiden kommenttiensa vuoksi. Kanadalaiskommentaattori pohti lähetyksessä, että osa maahanmuuttajista ei kunnioita veteraanien ja kaatuneiden muistopäivää pitämällä muistopinssiä rinnassaan.

NHL-liiga tuomitsi Cherryn kommentit loukkaaviksi. Myös Sportsnet-kanava ja Cherryn juontajapari tuomitsivat kommentaattorin puheet ennakkoluuloisiksi. Kansalaispalaute puolestaan tukki Kanadan television sisältöä valvovan viranomaisen verkkopalvelun.

Aiemminkin puheillansa pahennusta aiheuttanut kommentaattori ei kuitenkaan perääntynyt kannastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

85-vuotias Cherry on entinen jääkiekon pelaaja ja valmentaja. Kommentaattorina hän ehti toimia lähes 40 vuotta. Hänen tavaramerkkinään ovat olleet värikkäät asukokonaisuudet, joista on inspiroitunut myös suomalaiskommentaattori Juhani Tamminen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi