Lauantai, 4.7.2020 
Ulla, Ulpu
Urheilu

Aho osui kahdesti Carolinan murskavoitossa, Luostariselle NHL-uran avauspiste

  • STT
Sebastian Aho tihensi maalintekotahtiaan NHL:n maanantai-illan ottelussa, jossa Ahon Carolina otti 8–2-murskavoiton Ottawasta. Aho teki kaksi maalia ja kasvatti kauden maalisaldonsa kahdeksaan lokakuun jähmeyden jälkeen.

Aho teki 3–0-maalin alivoimalla toisen erän alussa. Suomalainen riisti kiekon Ottawan Dylan DeMelolta siniviivalla, murtautui yksin läpi ja pisti kiekon ohi Anders Nilssonin. Ottelun jälkeen Aho kertoi, että tiesi pystyvänsä tekemään irtioton.

–  Tuntui hyvältä laittaa se sisään, Aho sanoi seuran sivuilla julkaistulla videolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aho iski myös 6–1-osuman päätöserän alussa. Maali oli osoitus Ahon partaveitsenterävästä peliälystä: kun kiekko kimposi ilmaan päätylaidasta, hän oli kärppänä maalin kulmalla ja odotti, kunnes kiekko oli laskeutunut riittävän alas, jotta saisi iskettyä sen suoraan ilmasta maaliin sääntöjen puitteissa.

Carolinan 21-vuotias tulokashyökkääjä Eetu Luostarinen kirjautti NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen. Joukkueen suomalaisista myös Teuvo Teräväinen saalisti syöttöpisteen.

–  Voitto ja maalit antavat varmuutta, ja se on tärkeää jääkiekossa, Aho kommentoi joukkueensa onnistumisia.

Carolina aloitti kauden erittäin vahvasti, mutta oli hävinnyt edelliset neljä otteluaan ja pudonnut pudotuspeliviivan alle. Häntäpään joukkueisiin kuuluvan Ottawan möyhentäminen nosti Carolinan itälohkossa yhdeksänneksi. Lauantaina joukkueet kohtasivat Ottawassa, ja tuolloin Carolina taipui 1–4.

Washingtonin voittoputki poikki

Kierroksen toisessa ottelussa Arizona kaatoi vieraissa kärkijoukkue Washingtonin. Arizona menetti kolmen maalin johdon, mutta voitti voittolaukauskisan jälkeen 4–3.

Washingtonin kuuden ottelun voittoputki meni poikki, mutta joukkue jatkaa NHL:n piikkipaikalla.

Ottelu näytti kääntyvän Arizonalle jo toisen erän alussa, kun se teki kaksi maalia erän ensimmäisten 45 sekunnin aikana ja meni 3–0-johtoon. Washington tuli tasoihin Jevgeni Kuznetsovin kahden maalin siivittämänä.

Antti Raanta torjui 31 laukausta Arizonan maalilla ja pysäytti T.J. Oshien yrityksen voittolaukauskilpailussa.

Voitto nosti Arizonan länsilohkon viidenneksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi