Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Urheilu

HIFK vei maalintekokisan voiton SaiPasta

  • STT
HIFK:n ja SaiPan jääkiekkoliigan ottelusta muodostui melkoinen maalimässäily, kun HIFK vei sen voittomaalikilpailulla 7–6. Viiden ylivoimaosuman mittelön ratkaisijaksi 6  986 katsojan edessä kohosi isäntien Sebastian Dyk, joka upotti molemmat rankkarinsa.

–  Saadaan olla tyytyväisiä, että saimme voiton, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen kuvasi värikästä taistoa.

Lappeenrantalaisten toiveet kohosivat heti pelin kärkeen, kun Anssi Löfman viimeisteli neljännellä minuutilla avausosuman Atte Engrenin taakse. Pian pelin virtaus kuitenkin kääntyi totaalisesti, sillä helsinkiläinen kotijoukkue latoi jopa viisi maalia perätysten 20 minuutissa maalivahti Niclas Westerholmin ohitse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Flow-vaiheessaan HIFK rokotti ensin SaiPaa jäähystä joka kerta eli kolmasti peräkkäin. Sitten isäntien myllytys sai jatkoa tasaviisikoin toisen erän alkuun niin, että HIFK johti isosti 5–1.

–  Hyvä, että saadaan maaleja. Mutta ei voida päästää kuutta omiin, voittava joukkue ei tee sitä, HIFK:n kapteeniksi Lennart Petre llin tilalle nimitetty Jere Sallinen pohti.

SaiPan kiri käynnistyi 26. minuutilla Tomas Zaborskyn viimeisteltyä ylivoimalla. Päätösjakson vanhettua vain 81 sekuntia vierasjoukkue oli kammennut jo maalin päähän 6–5:een.

Veeti Vainion niittaama tasoitus syntyi ajassa 57.58.

–  Hienoa, että ei annettu periksi. Oli paikka ratkaista ja ottaa voittokin, SaiPan valmentaja Tero Lehterä puntaroi.

Lehterän mieltä lämmitti myös ottelua edeltänyt HIFK:n markkinointivideo, johon oli yhdistetty Teemu Pukki kommentteineen. Huuhkajien onnistuminen ehti sekin kiiriä naapuritontilta.

–  Hienoa ja onnittelut Huuhkajille. Rive (Markku Kanerva) pystyy nyt sanomaan edeltäjilleen kuten Kekkonen aikoinaan, että ”saatanan tunarit”, Lehterä hehkutti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi