Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Urheilu

"Jääkiekkojoukkueestaan, rallikuskeistaan ja keihäänheittäjistään paremmin tunnettu maa" vihdoin kisoihin

  • STT
Suomen taivalta kohti jalkapallohistoriansa ensimmäistä miesten arvoturnausta on seurattu ulkomaillakin kiinnostuneesti, varsinkin taipaleen viime metreillä. EM-lopputurnauspaikan ratkaissutta Liechtenstein-peliä seurasi paikan päällä usea ulkomainen media.

Otsikoihin nousi erityisesti kaksi maalia tehnyt Teemu Pukki.

–  Vuosikymmeniä valmisteltu juhla syöksähti vihdoin valloilleen Suomessa, kun sen maajoukkue läpäisi arvoturnauskarsinnan ensimmäistä kertaa, Yhdysvaltain uutistoimisto AP raportoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Vuosikymmeniin mahtui nöyryytyksiä, pettymyksiä ja läheltä piti -karsiutumisia. Jääkiekkojoukkueestaan, rallikuskeistaan ja keihäänheittäjistään paremmin tunnettu noin 5,5 miljoonan asukkaan maa oli ainoa suurempi Pohjoismaa, joka ei ollut päässyt MM- tai EM-lopputurnaukseen. Suomi on 34. maa, joka on päässyt EM-lopputurnaukseen.

Rakas länsinaapurikin, tietysti, riemuitsi. Sen ohella, että kolme kertaa MM-mitaleille pelanneet sinikeltaiset olivat myös perjantaina varmistamassa EM-paikkaansa myöhäispelissä Romaniassa.

–  Onnea Suomi! kirjoitti Aftonbladet.

–  Ja toive: Ruotsi ja Suomi arvotaan samaan lopputurnauslohkoon ja Huuhkajilla on partaveitsenterävät kynnet. Hah, hah, ruotsinsuomalainen toimittaja Jarkko Päiväniemi virnuili Aftonbladetille iloitessaan Suomen saavutuksesta.

Expressenin kolumnisti Thomas Wilbacher sanoi tuntevansa outoa sympatiaa suomalaisia kohtaan Suomen ja Ruotsin perinteisestä urheilun vastakkainasettelusta huolimatta.

–  Perkele, kuinka ihania suomalaiset kuitenkin ovat. Ensi kesänä pieni osa minusta toivoo, että Suomi saa lohdutuspisteen, Wilbacher kirjoitti.

"Pukin nimeä lauletaan ympäri maan"

Myös arvostettu saksalainen urheilulehti Kicker nosti esiin sen, ettei jalkapallo yleensä ole suomalaisten leipälaji.

–  Jääkiekkomaa Suomi (maailmanrankingin kolmas) teki yhdeksäntenä ottelupäivänä täydellisen kaappauksen ja nappasi lipun jalkapallon EM-kisoihin. (Jasse) Tuominen ja kaksi maalia tehnyt Pukki varmistivat Suomelle tärkeät kolme pistettä ja antoivat koko maan juhlia, Kicker kirjoitti.

Guardian totesi ottelun päätyttyä, että mitä tahansa illan muissa peleissä tapahtuukaan, ilta kuuluu Suomelle.

–  Ja etenkin Norwich Cityn hyökkääjälle Teemu Pukille, jonka yhdeksän maalia yhdeksässä ottelussa ovat vieneet suomalaiset ensimmäisiin arvokisoihinsa, Guardian hehkutti.

–  Katsomossa suuri Jari Litmanen hymyilee autuaasti. Ja joka puolella tätä valtavaa maata puhkeaa Pukki partyja ja tämän hyökkääjän nimeä lauletaan ympäri maan, brittilehti tunnelmoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi