Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Urheilu

Suuri määrä Huuhkajien faneja juoksi kentälle – "Ehkä vähän alkoi ahdistaa"

  • STT
Suomen ja Liechtensteinin välisen EM-karsintaottelun päätösvihellyksen jälkeen Töölön jalkapallostadionin tekonurmelle juoksi valtava määrä juhlivia suomalaiskannattajia.

Kentälle tulo tietänee Palloliitolle sakkoja Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta. Suomi voitti ottelun 3–0 ja varmisti loputurnauspaikkansa.

–  Näissä isoissa saavutuksissa tuollainen on ollut tapana. Ymmärrän fanien fiiliksen, mutta totta kai säännöt on tehty noudatettavaksi, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös hyökkääjätähti Teemu Pukki kommentoi kannattajien kentälle tuloa.

–  Ihan kiva juttuhan se on, mutta aika nopeasti juoksin siitä piiloon. Näki, miten ihmiset itkivät ja miten tärkeää tämä oli faneille, Pukki sanoi.

Pirinen ei halunnut kasan alimmaksi

Ottelun päätösvihellys oli suuri hetki pelaajille. Suomen EM-lopputurnauspaikka oli varma. Laitapuolustaja Juha Pirinen kuvaili tapahtumia värikkäästi.

–  Kun vihellys tuli, menin polvilleni ja tuuletin. Sitten aloin katsoa, että takaa tulee ihmisiä päälle ja on pakko nousta, ettei jää kasan alimmaksi. Muutama kunnon läimäisy, kaljanhönkäisy ja räkiminen naamalle. Olin silleen, että on pakko päästä pois, hän sanoi suu EM-virneessä.

Haittasiko kannattajien kentälle tulo?

–  Ei oikeastaan, mutta kyllä ehkä vähän alkoi ahdistaa, kun miespuoliset ihmiset tulivat liian lähelle, Pirinen naureskeli.

Kanervalla oli ytimekäs näkemys seuraamuksiin.

–  Ehkä meiltä ei kuitenkaan turnauspaikkaa viedä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi