Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Urheilu

Keskeyttämään joutuneelta Bottakselta puuttui vauhtia, eikä taktiikkakaan mennyt nappiin

  • STT
Bottaksen varikkotaktiikkaa säädettiin kisan aikana. Lehtikuva/AFP Bottaksen varikkotaktiikkaa säädettiin kisan aikana. Lehtikuva/AFP
Valtteri Bottas ajoi edellisen osakilpailun hienon voiton jälkeen Brasiliassa yhden F1-kautensa vaikeimmista kilpailuista. Bottas joutui keskeyttämään kuudennelta sijalta parikymmentä kierrosta ennen maalia Mercedeksen moottorivian takia.

Suomalaiskuski jäi vasta viidettä kertaa tällä kaudella ulos palkintokorokkeelta. Ennen keskeytystäkin Bottaksen vauhti oli hieman kateissa. Hän starttasi nelosruudusta, ja oli lähdönkin jälkeen neljäntenä, eikä iskukyky tuntunut riittävän kärkikolmikkoon.

– Koska en nostanut sijoitustani startissa ja ohittaminen näytti vaikealta, tähtäimenä oli yrittää ajaa pitkä ensimmäinen stintti ja yrittää säästää renkaita. Silti tuntui että minulta puuttui ensimmäisellä stintillä vähän vauhtia yliohjauksen takia, joten putosin liian kauas kärjestä, Bottas kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Sitten halusin vaihtaa alle kovat renkaat koska ajattelin että siinä olisi mahdollisuus ajaa kisa läpi yhdellä pysähdyksellä.

Talli toi kuitenkin Bottaksen varikolle toistamiseen vain reilut 10 kierrosta myöhemmin estääkseen Alexander Albonia nousemasta hänen ohitseen.

–  Olin vähän hämmentynyt enkä ollut varma oliko se oikea päätös. Jää edelleen kysymysmerkiksi, olisinko voinut ajaa loppuun yhdellä pysähdyksellä. Teoriassa en, mutta ajattelin, että se on ainoa mahdollisuuteni.

Mahdollinen lähtöruuturangaistus tiedossa

Bottaksen moottori hajosi, kun hän yritti päästä Ferrarin Charles Leclercin ohi. Suomalainen oli useiden kierrosten ajan jumissa Leclercin perässä, vaikka hänellä oli tuoreemmat renkaat ja enemmän vauhtia. Taistelu päättyi, kun Bottaksen Mercedeksen perästä alkoi tupruta savua.

–  He ovat nopeita suorilla, se tekee siitä vaikeaa. Hänellä alkoi olla yhä vaikeampaa ja minun renkaani tuntuivat vielä hyviltä. Hän puolusti hyvin, peitti aina sisälinjan.

Bottas kertoi, että hän joutuu mahdollisesti ottamaan kauden päätöskisaan Abu Dhabiin uuden moottorin, mikä tietäisi lähtöruuturangaistusta. Hänellä ei kuitenkaan ole kisaan suurta panosta, sillä MM-sarjan kakkossijan Bottas varmisti jo kaksi viikkoa sitten Yhdysvalloissa.

Räikkönen oli pettynyt

Brasilian osakilpailun neljäs sija oli Alfa Romeon Kimi Räikkösen kauden paras noteeraus tällä formula 1 -kaudella, mutta veteraanikuljettaja sanoi olevansa tulokseen pettynyt.

–  Paljon tapahtui mutta olen pettynyt. Meillä oli vauhtia, mutta viimeisellä rengassarjalla minulla oli hiukan liikaa aliohjautuvuutta, kun yritin seurata McLarenia, enkä päässyt ohi. Mutta ainakin saimme hyvät pisteet molemmilla autoilla, joten tämä viikonloppu päättyi paljon myönteisemmin. Mutta se olisi voinut olla parempi, Räikkönen viittasi kisan loppuvaiheisiin, kun hän yritti saavuttaa McLarenin Carlos Sainzin.

Alfa Romeon toinen kuljettaja Antonio Giovinazzi sijoittui viidenneksi.

–  Tietysti tämä oli hyvä tulos, selkeästi meidän kauden paras tuloksemme, mutta se tulee hiukan liian myöhään. Onhan se paljon positiivisempi ja mukava tunne, erityisesti kun meillä oli ollut niin paljon vaikeuksia viime aikoina. Toivottavasti saamme lisää pisteitä, Räikkönen sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi