Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Muut lajit

Voimamies Mika Törrö voitti Pohjois-Karjalan parhaan urheilijan yleisöäänestyksen - "Huh huh, kyyneleet tulivat silmiin"

  • Jarmo Sieviläinen
  • Niko Jouhkimainen
Voimamies Mika Törrön poikkeuksellinen urheilijatarina vetosi kansaan. Suomen vahvimmaksi mieheksi noussut Törrö otti yleisöäänestyksen ykköstilan yli 550 äänellä. Voimamies Mika Törrön poikkeuksellinen urheilijatarina vetosi kansaan. Suomen vahvimmaksi mieheksi noussut Törrö otti yleisöäänestyksen ykköstilan yli 550 äänellä.

Mika Törröä äänestäneet perustelivat valintaansa voimamiehen esimerkillisellä tarinalla, jossa on noustu todella pahoista vaikeuksista jaloilleen ja voittavaksi huippu-urheilijaksi.

Vuosi 2019 toi muutoksen Karjalaisen yleisöäänestykseen. Tällä kertaa lukijat nimesivät Pohjois-Karjalan vuoden parhaaksi urheilijaksi jonkun muun kuin ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen. Mäkäräinen voitti yleisöäänestyksen yhdeksän kertaa putkeen vuosina 2010–2018. Nyt Mäkäräinen jäi kakkoseksi, sillä yleisö äänesti voittoon voimamies Mika Törrön. Kontiolahtelaisen Törrön selviytymistarina kadulta, päihde-elämästä ja rikoksista Suomen vahvimmaksi mieheksi keräsi runsaasti etenkin nettiäänestäjiä.

Lisää aiheesta: Voimamies Mika Törrön poikkeuksellinen tarina: päihdeongelmainen ja pitkään vankilassa ollut rikollinen toivoi kuolevansa, mutta elämä vaihtui huippu-urheilijan arkeen – katso video joogaharjoittelusta

Törrö sai äänestyksessä yhteensä 552 ääntä eli runsaan neljäsosan kaikista äänistä. Äänestäjiä oli yhteensä 1 947.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaisa Mäkäräinen tuli toiseksi 358 äänellä ja Joensuun Mailan pesäpalloilija Juha Puhtimäki kolmanneksi 235 äänellä. Yli sata ääntä saivat myös Joensuun Katajan keihäänheittäjä Lassi Etelätalo (190), joensuulainen MC Kiteen moottoripyöräilijä Erno Kostamo (173) ja Ilomantsin Erämiesten ampuja Lari Pesonen (117).

Mika Törrö keräsi lähes kaikki äänensä netin kautta. Postin välityksellä sekä tekstiviesti- ja WhatsApp-äänissä ykkönen oli Kaisa Mäkäräinen. Postiäänien kampanja nosti ennakkolistan ulkopuolelta 28 ääneen nuoren joensuulaisen keilaajalupauksen Luukas Väänäsen.

Äänestäjien määrä oli lähellä viime vuoden lukemaa (1 980) ja nyt päästiin kaikkien aikojen neljänneksi parhaaseen äänestysintoon. Ääniä annettiin netin kautta 1 764, postin välityksellä 110, kännykän viesteillä 66 ja puhelimitse 7. Yleisöäänestys järjestettiin nyt 23:nnen kerran.

Postin kautta sekä tekstiviesteillä ja WhatsApp-viesteillä tulleiden äänien määrät olivat kaikkien aikojen pienimpiä. Nettiäänissä päästiin sen sijaan kaikkien aikojen ennätykseen.

Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotun sadan euron lahjakortin joensuulaiseen urheiluliikkeeseen sai netissä Mika Törröä äänestänyt liperiläinen Henna Jäntti.

Mika Törröä äänestäneet perustelivat valintaansa voimamiehen esimerkillisellä tarinalla, jossa on noustu todella pahoista vaikeuksista jaloilleen ja voittavaksi huippu-urheilijaksi.

– Voi olla esikuva ja tsemppari monelle siellä montun pohjalla olevalle. Iso hattu hänelle, joensuulainen Henna kirjoitti.

– Huikea tarina, suurisydäminen ihminen. Esimerkki monelle vaikeuksien kanssa taistelevalle nuorelle sekä myös aikuiselle, joensuulainen Satu Hakulinen perusteli.

– Haastavista lähtökohdista uuteen elämään noussut urheilija. Elävä esimerkki, että elämä voi muuttua, jos omaa tahtoa riittää, joensuulainen Mika Ahonen näki.

Lukijat muistuttivat myös Törrön viime vuosien kisamenestyksestä.

– Maailman vahvimpiin lukeutuva mies ja asuu Pohjois-Karjalassa! Todella harvinaista ”herkkua”. On siihen saanut puurtaa kovasti, joensuulainen Taisto Häkkinen viestitti.

– Törrö on hämmästyttävä urheilija, joka todella ansaitsee voiton tässä äänestyksessä. Olen seurannut kiinnostuneena hänen uskomatonta edistymistään, voimamiehen irlantilainen fani Rita-Marie Lawlor kirjoitti englanniksi.

Mika Törrö sai tietää yleisön valinnasta torstaina. Mies liikuttui kuultuaan yleisöäänestyksen voitosta.

– Oho, huh huh. Kyyneleet tulivat silmiin, Törrö sai sanotuksi.

– On se aina kova juttu, jos on esimerkiksi Kaisa Mäkäräisen edellä tällaisessa äänestyksessä. Täytyy sanoa älyttömästi kiitoksia kaikille äänestäneille. Tällaisesta tulee kiitollinen ja liikuttunut fiilis.

Törrön poikkeuksellisesta tarinasta oli jouluna laaja henkilöjuttu Karjalaisessa, ja se julkaistiin myöhemmin myös muissa lehdissä. Karua elämäänsä avannut Törrö kertoo saaneensa jutusta hyvää palautetta.

– Eräs ihminen kirjoitti minulle kirjeenkin jutun ilmestymisen jälkeen Lappeenrannasta.

– Olisi hienoa, jos pystyisin toimimaan esimerkkinä tietyille ihmisille.

Mika Törrö, 40, osallistuu ensi viikon torstaina Helsingissä Suomen urheilugaalaan. Jättikokoinen Törrö on löytänyt lopulta sopivan puvun tapahtumaan isojen miesten vaatteisiin erikoistuneesta liikkeestä Vantaalta.

– Käyn gaalapäivänä hienon puvun liikkeestä, joka lupasi teettää ja antaa sen minulle sen jälkeen, kun ilmoitin somessa kaipaavani pukua tapahtumaan, Törrö kertoi.

Kisakauden Törrö aloittaa Norjassa 24.–25. tammikuuta.

Alla joulukuussa kuvattu video Törrön joogaharjoittelusta:

Lue lisää:

Karjalaisen Kultamitaliurheilijaksi valittu Juha Puhtimäki oli hetken äimän käkenä: "Iso kunnia päästä sinne mukaan. Nyt ainakin, kun tajusin mistä on kyse"

"Hän ei haihattele pilvissä, jos tulee menestystä" - ampuja Lari Pesosen taustavoima Juhani Simonen valittiin vuoden valmentajaksi

Juha Puhtimäki löi JoMan kultamitalilautakunnan äänestyksessä

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi