Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Hiihtolajit

Maailmancupissa onnistunut hiihtäjä Perttu Hyvärinen Aitiopaikalla-podcastissa: "Maatilan työt ovat tuoneet työmoraalia urheilu-uraan"

  • Jarmo Sieviläinen
  • Kimmo Kirves

Joensuussa asuva savolaishiihtäjä Perttu Hyvärinen kertoo Karjalaisen Aitiopaikalla-podcastissa uransa käänteistä ja vahvan alkukautensa taustoista. Hyvärisen kanssa keskustelemassa ovat Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Jaana Kainulainen.

Hienoja otteita esittänyt Hyvärinen on sivakoinut viime aikoina 15 parhaan joukkoon maailmancupissa. Hyvärinen kertoo ohjelmassa, että tason nousun taustalla on monta tekijää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Siihen on tarvittu pitkä työ ja myös tuuria. Sain jalat kuntoon viime kesänä ja pystyin tekemään täysillä juoksuharjoittelua. Siten jalat ovat nopeammassa kunnossa, Hyvärinen kertaa podcastissa.

Hyvärinen harjoitteli ennen kauden alkua Vuokatissa huippuhiihtäjien Iivo Niskasen ja Ristomatti Hakolan kanssa ja valmentajansa Mikko Virtasen alaisuudessa. Hän näkee, että siitä oli apua.

– Oli turvallisempi harjoitella merenpinnan tasolla, jossa palautuminen on parempaa. Sain hyvän harjoitusjakson ennen kisakautta, kun teimme ryhmäharjoittelua tiiviillä porukalla. Minulle tuli sopivasti haastoa heidän kanssaan ja asioita piti tehdä paremmin. Pääsimme myös viljelemään porukassa mahdollisimman huonoa huumoria, Hyvärinen kertoo.

– Iso tavoitteemme on jatkossa tuoda miesten viestimitali Suomeen arvokisoista.

Nuorten arvokisamitaleja saavuttanut Hyvärinen näkee, että hänen kehitystään auttoi nuorena harjoittelu vanhempien hiihtäjien parissa. Hyvärinen on tehnyt lapsesta lähtien paljon maatilan töitä Riistavedellä.

– Liikunnan harrastaminen tuli myös työn kautta, kun paska- ja rehutalikot ovat heiluneet. Opin siitä omassa nuoruudessani työmoraalia urheilua ajatellen.

Tour de Skillä 14:nneksi yltänyt Hyvärinen kertoo jättävänsä tällä viikolla Vantaan Suomen cupin kisat väliin kokonaisrasituksen takia. Lisäksi iltakisat eivät ole sopineet hänelle, kun kroppa on jäänyt kierroksille kilpailujen jälkeen. Hyvärisen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna maailmancupissa.

Podcastissa puhutaan myös muun muassa Hyvärisen arjesta Joensuussa, fluorivoiteiden kiellosta ja Kiteen Puhoksen iltahiihdoista, jonne Hyväristä ja Iivo Niskasta on houkuteltu mukaan.

Marraskuussa Aitiopaikalla-podcastin vieraana oli ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen:

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi