Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Urheilu

Lepistö nykäisi käsijarrua oikeaan aikaan ja sai mehukkaan päänahan

  • STT
Lauri Lepistö (kuvassa) oli selkeä ykkönen, sillä toiseksi tullut Jämin Jänteen Ristomatti Hakola jäi hänestä peräti 16,9 sekuntia. LEHTIKUVA / Markku Ulander Lauri Lepistö (kuvassa) oli selkeä ykkönen, sillä toiseksi tullut Jämin Jänteen Ristomatti Hakola jäi hänestä peräti 16,9 sekuntia. LEHTIKUVA / Markku Ulander
Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö piti hyvää vauhtia maastohiihdon Suomen Cupissa Vantaalla ja voitti miesten 10 kilometrin perinteisen tyylin kilpailun. Lepistö voitti toiseksi tulleen Jämin Jänteen Ristomatti Hakolan peräti 16,9 sekunnilla.

–  Kun näin nimilistan arvioin, että voisin sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Lähtöviivalla tajusin, että Juho Mikkonen ei olekaan mukana. Mikkosen lisäksi olin merkannut punakynällä "Risen" (Hakola), Lepistö kertasi lähtökohtaa kilpailuun.

–  Lähtöviivalla päävastustajat putosivat puoleen. Tiesin, että jos haastan Risen, niin taistelen voitosta. Rise on ollut tällä matkalla meidän parhaita hiihtäjiä, joten sain aika mehukkaan päänahan, Lepistö jatkoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hakolan osalta ladulla ei sujunut juuri mikään. Kovasti kautta varten harjoitellut Hakola oli todella pettynyt.

–  Ei jaksa. Kilpahiihto on raskasta, kun ei jaksa. Korjaisin heti, kun tietäisin, mikä on, Hakola sanoi.

Hakola valmistautui kauteen hyvin, mutta vaikeudet alkoivat marraskuun lopussa Rukan maailmancupissa. Hän kärsi tuolloin tulehtuneesta varpaasta.

–  Sen Rukan varvasepisodin jälkeen ei ole jaksanut, Hakola sanoi.

–  Täytyisi kirjoittaa kirja, miten pääsee kuukaudessa huippukunnosta todella hyvään kuntoon. Olenko minä ylirasittunut, Hakola kyseli.

Lepistö jaksoi takoa

Lepistö selvitti vuodenvaihteessa Tour de Skin, ja hiihto kulki nyt Vantaalla. Välillä meinasi mennä liian lujaa.

–  Piti nykäistä käsijarrua, että jaksoin sitten loppuun asti. Huomasin, kun alkoi tulla maitohappoa, mutta pääsin sitten laskuun, Lepistö kertasi.

–  Tourin jälkeen otin aika kevyesti ja tein palauttavaa harjoittelua. Se toimi nyt, kun energiavarastot olivat täynnä ja jaksoin takoa, Lepistö tuumi.

Ilmajoen Kisailijoiden Karri Hakala sivakoi kolmanneksi ja hävisi Lepistölle yli 45 sekuntia.

Keskiviikkona Vantaalla hiihdetään naisten ja miesten kolmiosuuksiset viestit perinteisellä tyylillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi