Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Urheilu

Pystypaikka jälleen Mäkäräisen harmina pikakisassa – Minkkinen paras suomalainen Ruhpoldingissa

  • STT
Kaisa Mäkäräinen ylsi loistoesityksellään voittoon viime sunnuntaina Oberhofin yhteislähtökisassa, mutta keskiviikkoisessa Saksan Ruhpoldingin 7,5 kilometrin pikakisassa Suomen ampumahiihtotähti ei pystynyt vastaavanlaiseen onnistumiseen.

Pystypaikalta tulleet kaksi sakkokierrosta tiputtivat Mäkäräisen sijalle 33. Hän ei ollut lopulta edes päivän paras suomalainen, sillä se titteli meni nolla-ampuja Suvi Minkkiselle. 25-vuotias Minkkinen nappasi uransa parhaan sijoituksen maailmancup-tasolla venymällä sijalle 31. Aiemmin joutsalainen ei ole saavuttanut maailmancupin pisteitä eli ei ole ollut 40 parhaan joukossa.

–  Vihdoinkin ammunta napsahti huippusuoritukseksi. Tuntuu todella hyvältä pystyä ulosmittaamaan penkalta sitä, mitä olen treeneissä pystynyt tekemään. Ensimmäiset pisteet ovat olleet jo pitkään tavoitteena. Hiihdollisesti ei tuntunut niin terävältä, mutta aikaerollisesti parhaita hiihtojani, Minkkinen ruoti Ampumahiihtoliiton ääninauhalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Huollolle tuli pieni epäonnistuminen"

Mäkäräinen kertoi saaneensa flunssan Oberhofin viikonlopun jälkeen. Flunssan lisäksi Mäkäräisen menoon vaikutti pari muutakin asiaa.

–  Selän kanssa on ollut ongelmia. Se vei tehoja jaloista. Kaiken lisäksi huollolle tuli tämän talven ensimmäinen pieni epäonnistuminen. Siinä oli jo sen verran paljon muuttujia, Mäkäräinen selvitti.

Mäkäräisellä on ollut vaikeuksia tämän kauden pikakisoissa juuri pystyammunnassa. Siinä hänen osumatarkkuutensa on vain 56.

–  Pieni virhe kolmannella laukauksella ja sama toistui seuraavalla laukauksella. Ruhpoldingissa ammutaan yleensä sen verran hyvin, että tiesin, että kaukana ollaan.

Muista suomalaisista Mari Eder oli 75:s (5 sakkoa) ja Jenny Fellman 102:s (6). Sunnuntain takaa-ajoon selvisivät Minkkinen ja Mäkäräinen.

Pikakisan voitti ylivoimaisesti Norjan Tiril Eckhoff, joka kukisti toiseksi tulleen Ruotsin Hanna Öbergin liki puolella minuutilla. Kolmas oli Italian Dorothea Wierer.

Eckhoff nousi maailmancupin kokonaiskisassa Wiererin ohi kärkeen kolmen pisteen turvin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi