Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Urheilu

Korisliigan kärkijoukkueet taas kovia kotona

  • STT
Miesten Korisliigan kärkijoukkueet venyttivät kotivoittojensa sarjaa keskiviikkokierroksella.

Liigaa johtava Helsinki Seagulls jatkoi koko kauden jatkunutta kotivoittojen sarjaansa nyt 13. voitolla, jossa se kukisti Joensuun Katajan 97–74. Myös toisena oleva Salon Vilpas viilettää pitkässä voittoputkessa kotihallissaan, jossa se päihitti Lahti Basketballin 106–85.

Kataja johti Helsingissä pitkään vielä kolmannellakin jaksolla, mutta Seagullsin 14–0-nykäisy jakson puolivälissä käänsi otteen isännille jopa lopullisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Elijah Stewart heitti Seagullsille 22 pistettä ja Jarred Ogungbi-Jackson Katajalle 23 pistettä.

Myös Salossa peli oli tasaisempi kuin mitä lopputulos kertoo. Puolivälissä kotijohto oli vain kaksi pistettä, mutta alkoi kasvaa kolmannella jaksolla, jonka Vilpas voitti 12 pisteellä.

–  Saimme taas kolmannella jaksolla nostetuksi intensiteettiä. Saimme hyviä stoppeja ja pääsimme juoksemaan avoimella kentällä. Lahti laittoi kyllä alussa vaikeita heittoja sisään kovalla prosentilla, huomautti Vilppaan valmentaja Ville Tuominen.

Koko Vilppaan kahdeksikko keräsi pisteitä, joista Tim Colemanin 22 oli korkein lukema. Vieraista Courtney Stockard heitti pinnan enemmän.

Uralle kauden toinen vierasvoitto

Liigan peräpäässä Kaarinan Ura Basket otti vasta kauden toisen vierasvoittonsa, kun se haki Uudenkaupungin Korihaista 96–83-voiton. Uran ensimmäinenkin vierasvoitto tuli Uudestakaupungista jo lokakuun alussa. Jumbona olevalle Korihaille tappio oli kymmenes peräkkäinen.

Koko pelin johtaneesta Urasta Tre'Shaun Fletcher teki 24 pistettä. Ernest Zeigler nosti Korihaille 23 pistettä.

KTP Basket kohensi asemaansa keskikastissa haettuaan BC Nokiasta vierasvoiton 86–77.

Tasaisesssa pelissä ero ei kasvanut loppunumeroita suuremmaksi. BC Nokia johti viimeisen kerran seitsemän minuuttia ennen loppua. Byron Wesley oli voittajien tehokkain 20 pisteellä. Stacy Davis teki kotijoukkueelle 26 pistettä.

Pyrintö otti Tampereella viidennen peräkkäisen kotivoittonsa, kun se taivutti Kouvot 101–94. Pyrintö piti johtoa, mutta Kouvot käväisi edellä seitsemän minuuttia ennen loppua.

Benjamin Raymond oli taas Pyrinnön tehokkain 22 pisteellä. Avery Woodson nakkasi Kouvoille 26 pistettä.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta