Tulosta tämä sivu
Urheilu

VaLePa rutisti väsyneenäkin Akaan ohi, kentällä oli neljä 13 vuoden takaista EM-nelosta

Kolmen edellisen kauden mestari VaLePa pystyi tiistaina vain vaivoin voittamaan Akaa-Volleyn 3–2 miesten lentopalloliigassa. Joukkuetta painoi tiukka pelitahti, sillä sunnuntaina VaLePa juhli neljännen kerran peräkkäin Suomen cupin voittoa.

–  Pystyimme latautumaan tähän hyvin, mutta kyllä cup vei henkisiä ja varmaan fyysisiäkin voimavaroja, myönsi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Kentällä nähtiin peräti neljä niistä viidestä pelaajasta, jotka pelasivat 2007 Moskovan EM-kisoissa neljänneksi Mauro Berruton valmentamassa maajoukkueessa. Heistä Urpo Sivula oli 25 pisteellä Akaa-Volleyn tehokkain. ja Moskovassa lähes 13 vuotta sitten ykköshakkurina pelannut Mikko Oivanen VaLePan paras 22 pisteellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Akaa pelaa ärsyttävää peliä ja näytti, että pystyy haastamaan minkä tahansa joukkueen. Kun vielä peli tuli vain kaksi päivää cupvoiton jälkeen, niin kyllä sen huomasi. Toisessa erässä tuli notkahdus, Oivanen sanoi.

Ottelun muut EM-neloset olivat VaLePan passari Mikko Esko ja yleispelaaja Olli Kunnari. Viides uraansa yhä jatkava on Savo Volleyn Antti Siltala. Viisikosta vain Sivula ja Siltala olivat mukana EM-kisoissa 2019, Kunnarin ja Oivasen viimeiset kisat olivat 2015.

–  Kaikenlaisia vaivoja on ollut viime vuosina. Ei maajoukkue ole enää oikein mielessä, vaikka pelata toki haluaisin, Oivanen sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi