Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Urheilu

Tommi Mäkisen talli starttaa haastajana rallin MM-sarjaan – ”Meillä on tiimissä hyvä henki”

 • STT
Toyotaa johtava Tommi Mäkinen (kuvassa) sai talliinsa Sebastian Ogierin paikkaamaan Hyundaille vaihtanutta Ott Tänakia. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Toyotaa johtava Tommi Mäkinen (kuvassa) sai talliinsa Sebastian Ogierin paikkaamaan Hyundaille vaihtanutta Ott Tänakia. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Tommi Mäkisen johtama Toyota lähtee altavastaajana torstai-iltana Monte Carlon MM-rallilla käynnistyvään rallikauteen.

Puolustava maailmanmestari Ott Tänak vaihtoi Mäkisen pilttuusta Hyundain leiriin. Tilalle ”Puuppolan paroni” hankki vähintään yhtä kovan kaliiberin kuljettajan, kun Sebastien Ogier tuli Toyotalle MM-sarjan jättäneeltä Citroenilta.

Andrea Adamon johtama Hyundain tiimi riisti Mäkiseltä tallien MM-valtikan viime kaudella. Mäkinen lähtee kauteen täysin uudistuneella miehistöllä, kun Ogierin lisäksi Yaris WRC:n ratissa nähdään Elfyn Evans ja nuori Kalle Rovanperä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tietenkin siinä on pojilla opettelemista. Varmasti kaikilla meidän kuskeilla ottaa vähän aikaa päästä uuden auton kanssa sinuiksi. Ihan mukavasti on kuitenkin jokainen päässyt testiä ajamaan, Mäkinen sanoo.

–  Meillä on tiimissä hyvä henki. Olimme yhdessä Japanissa vuoden alussa ja kaikki toimi jätkien kesken hemmetin hyvin. Kaikki meidän kuskit ovat aika normihemmoja, Mäkinen jatkaa.

Nuorelta suojatiltaan Rovanperältä Mäkinen peräänkuuluttaa malttia. Tulosvastuu on kuusinkertaisella mestarilla ja walesilaisella Evansilla.

–  Kallen ei tarvitse varsinkaan täällä Montessa ottaa yhtään paineita. Tämä on niin raju ralli. Kalle on toki nopea oppimaan, ja hän on jo näyttänyt, mihin pystyy, Mäkinen summaa.

–  Maailma kuitenkin kovenee, kun tällä tasolla ajetaan voitoista. Uskon silti, että hän pääsee nopeasti auton kanssa tutuiksi.

Esapekka Lapista musta hevonen?

Rallin MM-sarjan yksityistiimi M-Sport Ford luottaa jälleen vahvasti suomalaiseen ralliosaamiseen. Vuosituhannen alkupuolella Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala ajoivat brittitiimille 31 osakilpailuvoittoa. Nyt Fordin ratissa ovat toisen täyden MM-kauden ajava Teemu Suninen sekä Esapekka Lappi.

–  Minusta tuntuu, että kova kolmikko Tänak, Thierry Neuville, Ogier on vielä askeleen edellä. Sitä heidän etumatkaansa haluan kuitenkin tänä vuonna kaventaa, Lappi sanoo.

Viime kaudella kolme kertaa palkintopallille kivunnut Lappi ei uskalla haaveilla maailmanmestaruudesta.

–  En odota vielä tältä vuodelta liikoja. Seuraava kausi eli vuosi 2021 voisi olla jo minun vuoteni. En ole vielä valmis taistelemaan mestaruudesta, Lappi myöntää.

Sunisen pitää tehdä tulosta tänä vuonna, sillä vaikka jokelalainen on yhä yksi sarjan ”keltanokista”, on palkintopallille kivuttava useammin.

–  Olen varsin luottavainen. Tärkeintä on löytää lisää tasaisuutta. Viime vuonna oli hyviä tuloksia, mutta meidän pitää kehittyä. Tasaisuus tulee vain kokemuksen kautta, Suninen miettii.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia