Tulosta tämä sivu
Urheilu

Mäkäräiselle seitsemän sakkoa ja yksi pohjanoteerauksista – Eder puolestaan nousi onnistumiseen Pokljukassa

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen kisa Slovenian Pokljukan maailmancup-viikonlopun perjantain normaalimatkalla tyssäsi odotusten osalta nopeasti, ja tuloksena oli lajilegendalle lopulta yksi uran huonoimmista cup-sijoituksista. Seitsemän sakkominuutin musertama Mäkäräinen oli 65:s, ja huonommat sijat löytyvät vain kansainvälisen uran avauskausilta: kaudella 2005–06 Östersundin sprintissä 94:s ja kaudella 2004–05 Hochfilzenin MM-sprintissä 73:s.

Mäkäräinen ampui neljän ammunnan kisassa heti ensimmäiseltä makuupaikalta kaksi sakkoa, ja kaksi minuuttia tuli myös ensimmäiseltä pystypaikalta. Kahdelta viimeiseltä paikalta tuli vielä kolme sakkoa lisää.

–  Eipä tästä ole hirveästi sanottavaa. Kun pystyllä tärrää, ei siinä oikein mitään pysty tekemään. Ja makuilta aivan turhat sakot. En oikein tiedä, mistä lipsahtivat, mutta niitä nyt näyttää tulevan, Mäkäräinen totesi pettyneenä Ampumahiihtoliiton haastattelunauhalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pitää yrittää nollata ja mennä eteenpäin.

Kisan toisella suomalaisella oli helpompi päivä, vaikka flunssan selättäneen Mäkäräisen tavoin myös Mari Ederillä on ollut viime aikoina sairastelua. Ederin kisa oli mukavan nousujohteinen, kun kaksi viimeistä ampumapaikkaa sujuivat puhtaalla tahdilla. Kahdelta ensimmäiseltä Eder ampui sakon kummaltakin paikalta. Eder oli kisassa lopulta 16:s, eli hän sivusi kauden kolmanneksi parasta cup-sijoitustaan.

–  Taustalla sairastelua, kuumetta ja keuhko-oireita. Tosi kevyellä valmistautumisella tultiin tähän kisaan, yritettiin varmistella toipumista enemmän kuin täysmaksimaalista tulosta. Siihen nähden tulos on tosi hyvä, Eder sanoi haastattelunauhalla.

Eder myös yhteislähtöön

Eder nousi maailmancupissa 25:nneksi (Mäkäräinen nyt kymmenentenä), ja näin molemmat nähdään sunnuntain yhteislähdössä. Sitä ennen he kisaavat Tero Seppälän ja Olli Hiidensalon kanssa lauantaina sekaviestissä.

–  Aika tiukka viikonloppu. Moni kärkipään urheilijoista näyttää skippaavan lauantain viestit. Jospa se tarjoaisi meidän joukkueelle hyvät saumat. Nyt hiihdetään viestissä ensimmäistä kertaa 7,5 kilometriä, katsotaan miten jaksaa. Lauantaina varmaan vielä jaksaa, mutta sen näkee sitten sunnuntaina, miten silloin jaksaa, Mäkäräinen päätti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi