Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Urheilu

Ivanov ruokki hakkuriaan, Ojansivu takoi palloa urakalla kenttään

  • STT
Lentopalloliigassa toisena ennen lauantaita ollut Savo Volley palasi kahden heikomman ottelun jälkeen normaalitasolleen ja kukisti Leppävirralla pelatussa ottelussa kärkijoukkue Hurrikaani-Loimaan 3–0.

Hurrikaani johtaa yhä miesten liigaa kahdeksan pisteen turvin, mutta se on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin Savo Volley.

Olli-Pekka Ojansivu oli huikealla pelipäällä. Hän iski 27 passista peräti 21 pistettä eli onnistumisprosentti oli hakkurille ällistyttävä 78.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Ojansivun lisäksi voi sanoa passari Fedor Ivanovin pelanneen kauden parhaan pelinsä. Oli todella erinomaiset kolme erää, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Myös yhdeksän pistettä koonnut Jere Heiskanen oli loistava, onnistumisprosentti oli 80. Voiton arvoa nostaa se, ettei edellisessä ottelussa loukkaantunut Miro Määttänen ollut kokoonpanossa.

– Miro kävi jo kerran lääkärissä, tiistaina tutkitaan lisää. Sitten tiedetään enemmän, Tuovinen sanoi.

Hurrikaanin joukkueesta ei kukaan päässyt kaksinumeroiseen saldoon, ja hyökkäysten onnistumisprosentti oli vain 38.

Akaa-Volley katkaisi Tiikerien pisteputken

Liiganelonen Akaa-Volley kukisti viidentenä olleen Tiikerit Kokkolassa 3–0, ja näin Tiikerien 11 ottelun pituinen pisteputki katkesi ryminällä.

Eetu Pennanen ja Kokkolassa ensimmäisen neljästä mestaruudestaan voittanut Urpo Sivula tekivät Akaalle 17 pistettä.

–  Saimme vastaanoton toimimaan todella hyvin. Sen jälkeen oli helppo hyökätä niin keskeltä kuin laidastakin. Tiikerit jäi aseettomaksi. Fyysisesti emme olleet täydessä iskussa, mutta henkisesti sitäkin enemmän, Pennanen sanoi.

Jiri Hänninen ja Oskari Keskinen tekivät Tiikereille 16 pistettä. Edellisen kerran Tiikerit oli jäänyt pisteittä kärkijoukkue Hurrikaanin kotisalissa 16. marraskuuta.

Etta kohensi asemiaan

Oulun Etta kaatoi hieman yllättäen pohjoisen kiertueen toisen ottelunsa pelanneen VaLePan 3–1 ja kohensi asemiaan taistelussa pudotuspelipaikoista.

Jan Helenius teki Ettalle 20 ja Janne Marttila 19 pistettä. Oulussa lentopallo-oppinsa juniorina saanut Niko Suihkonen oli 22 pisteellä vieraiden tehokkain.

– Ketään en halua nostaa esiin, mutta Marttila oli etenkin neljännessä erässä mies paikallaan, sanoi Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa.

Etta voitti viime kaudella hopeaa, mutta nyt alkukausi on ollut vaikeampi. Kuoksa luottaa silti omiinsa.

–  Jos pelaamme omalla tasolla, niin voimme voittaa minkä tahansa joukkueen. Olemme itse itsellemme pahin vihollinen, Kuoksa lisäsi.

Loimu kaatoi jälleen Ducksin viisieräisessä

Raision Loimu voitti reilu viikko sitten Vantaan Ducksin vieraissa 3–2, ja nyt joukkueiden seuraavassa ottelussa sen jälkeen numerot olivat jälleen Loimun eduksi 3–2.

Viimeksi Loimu johti ottelua 2-0, nyt Ducks. Loimun ulkomaalaiset olivat tehokkaita, hakkurina pelannut Blake Leeson ja keskipelaaja Trent O'Dea tekivät 21 pistettä.

–  Edellisessä ottelussa hakkurina pelannut Paavo Korhonen oli nyt ykkössarjassa pelaavan Iskun mukana eikä siis käytettävissä. Leeson ei ollut koskaan aiemmin hakkurina pelannut, siihen nähden peli kulki hyvin, sanoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Yleispelaajista Tamir Hershko teki 15 ja Kasimir Vuorinen 11 pistettä. Hakkuri Bojan Strugar oli 20 pisteellä vieraiden tehokkain.

–  Ottelussa oli muutakin hässäkkää. Vaihdoimme tähän otteluun uudet pallot, joilla pelataan koko loppukausi. Se vaatii totuttelua, Vuorinen lisäsi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi