Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Urheilu

Peltonen luisteli EM-kisoissa viidenneksi ja Ceder sijalle 12 – "Olen tyytyväinen ja onnellinen"

  • STT
Emmi Peltonen sijoittui myöhään lauantaina taitoluistelun EM-kisoissa Itävallan Grazissa viidenneksi. Peltonen keräsi vapaaohjelmastaan 115,30 pistettä ja kokonaistuloksen 181,79, joka on hänen uusi ennätyksensä.

Linnea Ceder luisteli vapaaohjelmassa ennätyspisteensä 108,15. Cederin kokonaispisteet 166,16 riittivät 12. sijaan.

Peltonen ei täysin onnistunut vapaaohjelmassaan, ja hypyistä ritti päättyi kaatumiseen. Hän kuitenkin pystyi säilyttämään lyhytohjelmassa hankkimansa viidennen sijan. Peltonen oli vapaaohjelman seitsemänneksi paras. Viitossija on Peltosen uran toistaiseksi paras EM-tasolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olen tyytyväinen ja onnellinen, että pystyin pitämään sijoitukseni. Halusin nauttia tänään luistelustani, ja niin myös tein. Pieni notkahdus tapahtui ohjelmassa, enkä saanut heti kasattua itseäni, mutta loppuohjelman luistelin taas hyvällä meiningillä, Peltonen sanoi Suomen taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Jalkavaivat haittasivat Peltosen kesäharjoittelua, ja hän pääsi aloittamaan kilpailukautensa vasta marraskuussa.

–  Olen yllättynyt, että ilman kesätreeniä pystyin näin kovaan tulokseen ja olen mennyt koko ajan eteenpäin. Nälkä tästä silti vielä jäi, Peltonen sanoi.

"En osannut odottaa näin hyvää tulosta"

Ceder oli lyhytohjelman 15:s, joten hän paransi kokonaissijoitustaan vapaaohjelmassa. Cederin vapaaohjelman sijoitus oli 12:s.

–  Luotin tänäänkin osaamiseeni. Tiesin, että osaan ohjelman sisältämät hypyt. Olen erityisen tyytyväinen piruetteihini, askelsarjaani sekä onnistuneisiin flippeihin ja lutzeihin. Ritin kanssa on ollut viime aikoina ongelmia, ja se oli minulle tänäänkin henkinen ponnistus, Ceder kuvaili tiedotteessa.

–  Olen tyytyväinen kilpailuun kokonaisuudessaan. En osannut ollenkaan odottaa näin hyvää tulosta. Suurin ero aikaisempiin kilpailuihini on se, että olen ollut täällä osa Suomen joukkuetta. Se on ollut hieno kokemus, Ceder jatkoi.

Euroopan mestaruuden pokkasi Venäjän Alena Kostornaja yhteispistein 240,81. Myös muut mitalit menivät venäläisluistelijoille, sillä Anna Shtsherbakova oli toinen ja Aleksandra Trusova kolmas.

Suomella oli naisten kisassa kolmen luistelijan joukkue. Peltosen ja Cederin onnistumisista huolimatta Suomi saanee seuraaviin EM-kisoihin naisten sarjaan vain kaksi paikkaa.

Aiemmin lauantaina uran ensimmäiset arvokisat toivat jäätanssipari Yuka Oriharalle ja Juho Piriselle 18. sijan. Suomalaispari keräsi Grazissa 156,08 pistettä. EM-kultaa voittivat Venäjän Viktoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa