Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Urheilu

Connor McDavid on tyytyväinen päätökseensä jättää polvileikkaus väliin

  • STT
Tyynenmeren divisioonan joukkue nujersi Atlantin divisioonan joukkueen 5–4 ja vei nimiinsä NHL:n tähdistöotteluturnauksen St. Louisissa. Voittajajoukkueen kapteeni Connor McDavid kertoi tähdistöottelun yhteydessä, että koko kuluva kausi olisi jäänyt häneltä väliin, jos hän olisi valinnut leikkaushoidon viime kaudella saamaansa polvivammaan.

–  Tunnen oloni todella hyväksi. En usko, että olisin täällä tähdistöpelissä, jos näin ei olisi. Oloni on hyvä jäällä, ja olen iloinen, että voin pelata, McDavid sanoi NHL:n nettisivuilla.

McDavidin vasen polvi osui maalikehikkoon Edmonton Oilersin ja Calgary Flamesin välisessä ottelussa kuudes huhtikuuta 2019. McDavidin polven takaristisiteeseen tuli pieni repeämä, jonka leikkaamisesta toipuminen olisi kestänyt koko seuraavan kauden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

McDavid ei mennyt leikkaukseen, vaan kuntoutti polveaan koko viime kesän.

–  Olin 22-vuotias poikanen, enkä ikinä halua olla pois kokonaista kautta. En sanoisi, että leikkaus oli riskialtis, mutta siihen liittyi paljon kysymyksiä. Se ei ole eturistiside, jonka lääkärit osaavat nykyään leikata melkein unissaan. Se on takaristiside. Vain muutamat lääkärit ovat leikanneet sen, eikä sitä hallita yhtä hyvin, McDavid kertoi.

McDavid johtaa NHL:n pistepörssiä 76 pisteellä (27+49).

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi