Tulosta tämä sivu
Urheilu

Lapilla ja Rovanperällä hyvä alku MM-kauteen, Suniselta mainio Monte-päätös – Neuville vihdoin klassikon voittoon

Fordin Esapekka Lappi ajoi neljänneksi ralliautoilun MM-kauden avauskisassa Monte Carlossa. Toyotan Kalle Rovanperä oli viides ja Fordin Teemu Suninen kahdeksas.

Klassikkorallin voittoon ajoi ensimmäisen kerran urallaan Hyundain Thierry Neuville, 12,6 sekunnin erolla Toyotan Sebastien Ogieriin. Toyotan Elfyn Evans oli kolmas, 1,7 sekuntia Ogierista jääneenä.

Lappi menetti saumat kärkitaistoon perjantain erikoiskokeiden ongelmien myötä, mutta loppujen lopuksi nelossija maistui makealta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Perjantain pettymyksen jälkeen pystyimme parantamaan askel askeleelta. Paljon tuli oppia autosta, ja se on tärkeää tulevaisuuden kannalta. Todella hyvä aloitus kauteen, Lappi kertoi MM-sarjan sivustolla.

Rovanperä oli yksi viikonlopun tähdistä: WRC-debyytti toi viitossijan 19-vuotiaalle suurlupaukselle.

–  Harmi ettei tästä (viimeisestä ek:sta) tullut bonuspisteitä, mutta muuten todella hieno viikonloppu. Kiitos tallille, paljon on oppimista edessä mutta mukava aloittaa näin, Rovanperä sanoi.

Suninen tavoitteli päätösek:lta edellään kokonaistilanteessa olleen Eric Camillin ohittamista, ja sen hän sai. Bonuspisteitäkin tuli kolme, sillä ek:lla Sunista nopeampia olivat vain Neuville ja Ogier.

–  Ei ollut yksi helpoimmista ralleistani, mutta joskus meillä on vaikeampia ralleja, avauspäivänä torstaina teknisistä ongelmista kärsinyt Suninen tiivisti.

Viime vuonna niukasti Monte Carlossa Ogierille hävinnyt Neuville oli yhtä hymyä: Monte-voitto on vihdoin taskussa. Se tuli upeasti sujuneen päätöspäivän myötä.

–  Pari viime päivää tunne oli uskomattoman upea. Tätä voittoa on jahdattu jo jonkin aikaa, mutta nyt näytimme osaamisemme ja mahtava alku kauteen saatiin, Neuville hehkutteli.

Neuvillella on avauskisan jälkeen 30 MM-pistettä, Ogierilla 22, Evansilla 17, Lapilla 13 ja Rovanperällä 10. Rajusti ulos perjantaina ajanut puolustava maailmanmestari, Hyundain Ott Tänak on nollilla. Valmistajien sarjassa Hyundai johtaa Toyotaa 35–33.

Kausi jatkuu helmikuun puolivälissä ajettavalla Ruotsin rallilla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa