Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Urheilu

MM-hallikisojen kohtalo riippuu koronaviruksesta, WHO:sta ja Kiinasta – kisat on tarkoitus järjestää Nanjingissa maaliskuun puolivälissä

  • STT
"Odotamme rauhassa, että World Athletics tekee ratkaisut MM-kisojen kohtalosta", SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kertoi. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO "Odotamme rauhassa, että World Athletics tekee ratkaisut MM-kisojen kohtalosta", SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kertoi. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Kiinasta myös ulkomaille levinnyt uudentyyppinen koronavirus uhkaa yleisurheilun MM-hallikisoja, jotka on tarkoitus järjestää Kiinan Nanjingissa 13.–15. maaliskuuta. Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA seuraa Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksia sekä viruksen mahdollista julistamista kansainväliseksi terveysuhaksi ja tekee sen perusteella päätöksensä.

Finnair päätti tiistaina peruuttaa lennot Nanjingiin ja Pekingin Daxingiin maaliskuun loppuun saakka. Lennot peruutettiin Kiinan tekemien ryhmämatkarajoitusten takia.

WA:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski kertoi, että liitto perustaa ratkaisunsa WHO:n linjauksiin. Terveysjärjestö ei ole vielä julistanut viruksen takia kansainvälistä terveysuhkaa, mutta arvioi alkuviikosta, että riski kansainvälisestä uhasta on noussut korkeaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Uskon, ettei ainakaan Kiinassa järjestetä MM-hallikisoja, jos WHO tekee emergency-päätöksen (määrittelee viruksen kansainväliseksi terveysuhaksi). Aikataulu on nyt sellainen, että kisoja on silloin vaikea järjestää muuallakaan, Pihlakoski arvioi tilannetta.

–  Liitossa ollaan nyt koko ajan kuulolla, mitä WHO päättää.

Myös Kiinan viranomaiset voivat peruttaa kisat päätöksellään.

–  Jos viranomaiset sanovat, ettei kisoja järjestetä, se on sitten siinä, Pihlakoski totesi.

SUL odottaa kansainvälisen liiton ratkaisua

Suomen urheiluliitto SUL ei ole käsitellyt viruksen aiheuttamaa uhkaa.

–  Odotamme rauhassa, että World Athletics tekee ratkaisut MM-kisojen kohtalosta, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kertoi.

–  Vielä ei tiedä, mihin suuntaan asia etenee, mutta me rupeamme miettimään omia ratkaisujamme kansainvälisen liiton päätöksen jälkeen. Urheilijoiden terveys on tietenkin päätöksenteon lähtökohta tässä tapauksessa.

Varsin iso osa suomalaisista yleisurheilijoista jättää talven hallikauden väliin tai kilpailee hallissa tavallista niukemmin, koska ensi kesänä järjestetään Tokion olympialaiset ja Pariisin EM-kisat.

–  Meiltä ei ole varmaan lähdössä kovin suurta joukkuetta MM-hallikisoihin missään tapauksessa, Aalto lisäsi.

----------

Korjattu aiempaa uutista klo 16.08: Finnair päätti peruuttaa lennot tiistaina, ei keskiviikkona.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi