Torstai, 28.5.2020 
Alma
Urheilu

Portugalissa fanien rasistiset solvaukset saivat malilaishyökkääjän lähtemään kentältä kesken jalkapallopelin

  • STT
Portugalilaisen FC Porto -jalkapallojoukkueen hyökkääjä Moussa Marega lähti kesken ottelun pois kentältä rasististen solvausten takia, kertoo muun maussa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Marega teki Porton 2–1-voittomaalin toisella puoliajalla. Juhliessaan maalia hyökkääjä osoitti ihoaan, minkä jälkeen kotijoukkue Vitoria SC:n fanit imitoivat apinoita, kirjoittaa Euronews. Guardian uutisoi, että kentälle heitettiin myös istuimia. Porton päävalmentaja Sergio Conceicaion mukaan Marega solvattiin jo lämmittelyn aikana.

Muut pelaajat yrittivät saada malilaispelaajaan jatkamaan pelissä, mutta lopulta hänet otettiin vaihtoon. Poistuessaan kentältä Marega näytti kotijoukkueen faneille käsimerkkejä: hän osoitti peukaloillaan alas ja näytti keskisormea.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Portugalilaisen jalkapallon pitäisi punastua häpeästä"

Porto kirjoitti otteluraportissa sivuillaan, että Vitorian joukkueen ja portugalilaisen jalkapallon pitäisi punastua häpeästä tilanteen takia.

–  Ansaitsemme kunnioitusta, ja se mitä tapahtui oli halpamaista, Conceicaio sanoi ottelun jälkeen Euronewsin mukaan.

Marega kutsui myöhemmin Instagramissa solvaajia idiooteiksi.

Marega sai tilanteessa keltaisen kortin.

–  Kiitän myös tuomareita siitä, että he eivät puolustaneet minua ja keltaisesta kortista, kun puolustin ihoni väriä, hyökkääjä kirjoitti.

Marega oli lainassa Vitoriassa kaudella 2016–17 ja teki BBC:n mukaan 15 maalia 25 ottelussa. Hän on syntynyt Ranskassa mutta edustaa maajoukkuetasolla Malia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa