Torstai, 28.5.2020 
Alma
Urheilu

Lauri Vuorinen venyi välieriin ja kärkikymmenikköön – muilla maajoukkuehiihtäjillä oli Trondheimissa vaikeaa

  • STT
Lauri Vuorisen välieräpaikka ja yhdeksäs sija oli maastohiihtomaajoukkueen ainoa ilonaihe pohjoismaisen kiertueen viimeistä edellisellä etapilla Norjan Trondheimissa. Se kalpeni norjalaismenestyksen rinnalla, sillä perinteisen hiihtotavan sprintissä miesten viisi kärkisijaa ja naisten voitto jäivät isännille.

Kuuden kilpailun kiertue päättyy sunnuntaina perinteisen hiihtotavan takaa-ajoihin miesten 30 ja naisten 15 kilometrillä.

Vuorinen ylsi toista kertaa maailmancupin kärkikymmenikköön. Hän oli jo aika-ajossa yhdeksäs ja kamppaili välierissä loppuun asti finaalipaikasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Oli kyllä hyvää menoa. Karsinnassa tuli hyvä veto, ja on löytynyt varmuus perinteisellä. Erävaiheessa oli toiseen nousuun tosi hyvin paukkuja, pystyin siinä irrottelemaan. Myös loppukiri toimi hyvin, Vuorinen luetteli päivän kohokohdat Hiihtoliiton tiedotteessa.

Välierässä Vuorinen nitkahti viimeisessä nousussa Emil Iversenin peesistä, mikä kostautui lopussa.

–  Tulin viimeisen nousun päälle vähän huonolta sijalta. Ihan aavistuksen tummuminen tuli siihen. Taisi kuitenkin olla uran toinen kymppisakin sijoitus, joten voin olla tyytyväinen, Vuorinen jatkoi.

Niskanen hukkasi kuntonsa

Myös Iivo Niskanen pääsi pudotuseriin, mutta taival taittui puolivälierissä. Hän jäi erässään kuudenneksi ja kokonaistuloksissa sijalle 28. Markus Vuorela jäi aika-ajoon.

Niskanen kommentoi pidättyvästi hiihtoaan Ylen tv-haastattelussa.

–  Ei pääse mihinkään, Niskanen synkisteli ja moitti nykyiseen tapaansa "huonoa" hiihtokuntoa.

Myös Suomen naishiihtäjien kolmikko Anne Kyllönen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski jäi sprintissä puolivälieriin. Kyllönen oli erässään neljäs. Pärmäkoski ja Mononen jäivät viimeisiksi.

Kyllönen oli lopputuloksissa 19:s.

–  Hiihto tuntui ihan hyvältä, mutta vauhti ei riittänyt sinne, minne oli tavoiteltu. Olisin halunnut välieriin, mutta niukka karsiutuminen jälleen. Siinä mielessä olen pettynyt, että pitäisi steppi pystyä jalkauttamaan eteenpäin, Kyllönen kertoi.

Pärmäkoski ajeli katolleen

Pärmäkoskella oli puolivälierissä vaikeaa ja lopulta hän kellahti nurin radan mutkassa. Hän oli lopputuloksissa 26:s ja Mononen 30:s.

–  En tiedä, mitä siinä kävi. Pito vaan nappasi yhtäkkiä kiinni, ja suksi alkoi viedä urheilijaa eikä urheilija suksea, Pärmäkoski kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Pärmäkoski aristeli kellahduksen jälkeen jalkaansa, mutta uskoi kiertueen jatkuvan normaalisti.

–  Olen kunnossa. Toivotaan äärimmäisen kovaa lumisadetta ja lähdetään ajamaan kärkeä kiinni, Pärmäkoski suunnitteli.

Norjan Maiken Caspersen Falla voitti naisten sprintin ennen Ruotsin Jonna Sundlingia ja Sveitsin Nadine Fähndrichiä. Johannes Hösflot Kläbo, Pål Golberg, Erik Valnes, Emil Iversen ja Finn Hågen Krogh ottivat Norjalle miesten viisi kärkisijaa.

Flunssa niisti Markus Vuorelan ladulta

Suomen maajoukkue kuihtuu pohjoismaisen maastohiihtokiertueen lähetessä loppua. Markus Vuorela luopui leikistä lauantaina ennen kiertueen viimeistä etappia. Syynä oli flunssan oireet ja kurkkukipu. Vuorela oli kiertueen kokonaistilanteessa sijalla 49.

Lari Lehtonen keskeytti perjantaina ja Kerttu Niskanen keskiviikkona.

Lehtonen oli neljän kilpailun jälkeen kokonaisajoissa sijalla 53 ja Niskanen kolmen lähdön jälkeen sijalla 23. Lehtonen tunsi, ettei hänen elimistönsä ollut normaalissa tilassa. Niskanen loukkasi liukastuessaan jalkaansa.

Ristomatti Hakola sairastui kuumeeseen ja flunssaan juuri ennen kiertuetta. Perttu Hyvärinen luopui kiertueesta sairastumisen takia ennen joukkueen nimeämistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa