Lauantai, 4.4.2020 
Ukko
Urheilu

Suomi 11:s naisten ampumahiihtoviestissä, Mäkäräinen kuvasi viestiä "ehjäksi suoritukseksi kaikilta" – Röiseland jatkoi mitalitahtiaan ja ankkuroi Norjan mestaruuteen

  • STT
Suomi on sijoittunut 11:nneksi ampumahiihdon MM-kisojen naisten viestissä. Suomi kilpaili Italian Anterselvassa nelikolla Suvi Minkkinen, Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen ja Erika Jänkä. Ankkuri Jänkä kilpaili ensi kertaa MM-laduilla.

Viestivoittoon ylsi Norja, jonka MM-kisatähti Marte Olsbu Röiseland ratkaisi kullan ankkuriosuuden pystypaikalla. Nopeasti nollat ampunut Röiseland on saavuttanut Anterselvassa mitalin joka kilpailussaan.

Viestissä hopealle nousi Saksa ennen Ukrainaa. Saksa hävisi Norjalle runsaat 10 sekuntia, Ukraina 18,4 sekuntia. Ruotsin ankkuri Hanna Öberg tuli viimeiselle ampumapaikalle Röiselandin kanssa yhtä aikaa, mutta joutui kiertämään sakkorinkiä. Ruotsi oli viides edellään myös Tshekki.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisa Vittozzin ja Dorothea Wiererin tähdittämä kotijoukkue Italia oli kisan puolivälissä johdossa, mutta taipui sijalle 10.

Suomen kvartetista Mäkäräinen on ainoa, joka kilpailee MM-kisoissa myös päätöspäivän yhteislähtökilpailussa.

"Emme ole tarpeeksi korkealla tasolla"

Viestissä suomalaisilla oli omaan tasoonsa nähden kohtuullisen hyvä päivä ja nelikko selvisi ilman sakkokierroksia, mutta kärkitaisteluun suomalaisilla oli pitkä matka. Suomi hävisi voittajille kaksi minuuttia ja 40 sekuntia käytettyään 11 varapatruunaa.

Suomen 22. sijalla vaihtoon tuonut Minkkinen kertoi Ylen tv-haastattelussa, että joutui tekemään kompromisseja suksiensa kanssa. Hän arvioi, että maastossa sää olisi lämmennyt enemmän.

Minkkisen MM-kisoista tuli kaksijakoiset.

–  Yksi huono kisa ja uran kolmanneksi paras kisa. Olen tyytyväinen, että pystyin nousemaan pisteille sairastelun jälkeen.

Eder nosti Suomen 15:nneksi ja ampuikin hyvin. Henkilökohtaiset kisat ja parisekaviesti menivät häneltä surkeasti.

–  Hyvä, että taulut kaatuivat, mutta ei se poista pettymystä kisoista, Eder sanoi Ylelle.

–  Ajatukset ovat siinä, mitä olisi voinut tehdä toisin tai valmistautumisjaksolla. Pettymys tulee koko työhön. Emme ole tarpeeksi korkealla tasolla, jotta täällä voisi venymättä pärjätä.

Eder muisti pettymyksensä lomassa myös kilpailemisen taustahahmoja. Hän sai kaluston osalta mahdollisuuden onnistua.

–  Suksi toimi, ja koko kisojen osalta huollolle kiitosta, Eder sanoi Ylelle.

Mäkäräinen oli tyytyväinen viestin 11. sijaan, vaikka kukaan ei onnistunut yli odotusten.

–  Ehjä suoritus kaikilta, Mäkäräinen kuvasi viestiä Ylelle.

Hän piti hiihtoaan vähän tahmeana.

–  Pystypaikalla tuli ensimmäinen nolla pitkään aikaan, se lämmittää. Makuupaikka oli mitä oli, Mäkäräinen sanoi.

Miesten 4x7,5 kilometrin viesti alkaa kello 15.45. Suomi kilpailee kvartetilla Jaakko Ranta, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä ja Tuukka Invenius.

Ranska miesten viestimestariksi

Ranska on voittanut miesten viestin. Voitto ratkesi viimeisellä osuuden viimeisessä ammunnassa, kun Quentin Fillon Maillet selviytyi paineista Saksan Benedikt Dollia paremmin. Doll menetti lopulta myös hopean, kun Norjan ankkuri Johannes Thingnes Bö hiihti ohi.

Suomen kisa tyssäsi kolmannelle osuudelle, kun kärki ohitti Tero Seppälän kierroksella. Viestin avannut Jaakko Ranta tuli vaihtoon viimeisenä eli 27:ntenä, ja Olli Hiidensalo nosti Suomen 26:nneksi ennen Seppälää. Kolmikko ampui kaikkiaan neljä sakkoa ja käytti 13 varapatruunaa. Loppusija oli 26:s, taakse jäi vain Etelä-Korea.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa