play

Rauno Bies saavutti ammunnassa oman urheilu-unelmansa – ”Uusintoja en muista juuri hävinneeni”

Rauno Biesin urheilu-uran aikana Joensuun Ampujat oli ehdotonta maan kärkeä. Bies kertoo, että ammunta on jäänyt häneltä viime vuosina vähiin.

Rauno Biesin urheilu-uran aikana Joensuun Ampujat oli ehdotonta maan kärkeä. Bies kertoo, että ammunta on jäänyt häneltä viime vuosina vähiin. Kuva: Jarno Artika

Kari Viljakainen

Suomen olympiahistoriassa on ammuntaurheilulla vahva menestystarina. Melbournen 1956 kisoista lähtien on kotimaahan tuotu kymmenen mitalia. Eikä Joensuun Ampujatkaan ole jääneet ilman.

Henri Häkkinen
otti 10 metrin ilmakiväärissä olympiapronssia Pekingissä 2008. Viimeisin suomalainen pistoolilajin mitali on samaa väriä. Sen tähtäsi JA:n Rauno Bies, 58, Los Angelesissa 1984. Lajina oli 25 metrin olympiapistooli (60 laukausta).

– Kisan jälkeen olin pettynyt. Pian selvisi, että tulos (591) riittää kuitenkin uusintaan. Taso oli heikko ja tuli uusi mahdollisuus.

– Uusinnat olivat minun juttuni. Hermot pitivät pronssiin, vaikka käsi oli turvoksissa. En juuri hävinnyt uusintoja. Ei ole jäänyt ainakaan mieleen, Bies naurahtaa.

– Olen sitä monta kertaa uran jälkeen miettinyt, miksi näin oli. Vastausta en ole löytänyt. Itse peruskisassa tuli kyllä hermoiltua.

– Nykyään kahdeksan parasta ampuu finaalin, johon lähdetään nollilta. Olisi sopinut minulle erinomaisesti.