Torstai, 28.5.2020 
Alma
Urheilu

Yhdysvallat nimesi joukkueensa naisten MM-kiekkoon – mukana 18 viime vuoden mestaria

  • STT
Viisi viimeisintä naisten jääkiekon maailmanmestaruutta voittanut Yhdysvallat ilmoitti tiistaina pelaajaryhmänsä tämän vuoden MM-kisoihin, jotka pelataan Kanadassa 31. maaliskuuta–10. huhtikuuta. Mukana on 18 pelaajaa joukkueesta, joka voitti viime vuonna Suomessa MM-kultaa dramaattisten vaiheiden jälkeen. Uusia nimiä joukkueessa on viisi.

Yhdysvallat on juhlinut naisten MM-kultaa vuodesta 2013 lähtien joka kerta, ja yhdeksästä viime MM-kisasta se on haalinut kultaa kahdeksan kertaa. Viime huhtikuussa Espoossa Suomi oli kuitenkin murtaa hallitsijan, kun MM-finaali venyi jatkoerään ja Suomi teki maalin. Videotuomaristo hylkäsi kuitenkin osuman pitkän tarkastelun jälkeen, ja Yhdysvallat voitti jännitysnäytelmän lopulta 2–1 voittolaukauskisan jälkeen.

Poru Suomen maalin hylkäämisestä jatkui vielä finaalia seuranneina päivinä, mutta Yhdysvallat oli kuitenkin mestari viidennen kerran peräkkäin. Kanadan MM-kisoissa Suomi ja Yhdysvallat ottavat yhteen alkulohkon toisella kierroksella 2. huhtikuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa