Lauantai, 4.4.2020 
Ukko
Urheilu

SVT: Alppihiihdon maailmancupin finaalit lasketaan Italiassa ilman yleisöä

  • STT
Alppihiihdon maailmancupin finaalit lasketaan Italian Cortina d'Ampezzossa ilman yleisöä koronaviruksen takia, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kotisivuillaan. SVT:lle asian vahvisti Kansainvälisestä hiihtoliitosta FIS:stä Markus Waldner, joka on miesten alppicupin kilpailujohtaja.

Pohjois-Italiassa sijaitsevassa Cortinassa on määrä nähdä miesten ja naisten maailmancupin huipennus 16.–22.  maaliskuuta. Normaalisti maailmancupin finaalit ovat kansanjuhla, mutta tänä vuonna yleisöä ei tällä tietoa päästetä lainkaan paikalle.

Italiassa on peruttu viime päivinä useita urheilutapahtumia koronaviruksen takia. Lisäksi esimerkiksi jalkapallon Serie A:n otteluita on määrä pelata ilman yleisöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uhka

Toukokuussa Sveitsissä pelattavien jääkiekon miesten MM-kisojen järjestäjät ovat valmiita toimiin, jos koronavirus äityy uhkaamaan Sveitsissä kiekkoiltavaa turnausta. Järjestäjien ilmoituksesta kertoi uutistoimisto Tass.

Sveitsissä raportoitiin tiistaina ensimmäinen koronavirustapaus. MM-järjestäjät kertovat Tassille tarkkailevansa tilannetta tiiviisti.

–  Järjestelyt ovat aikataulussaan, ja jatkamme kuten ennenkin. Tiedostamme (virus)tilanteen ja tarkkailemme sitä huolellisesti. Teemme läheistä yhteistyötä viranomaisten ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kanssa. Olemme valmiita kaikkiin mahdollisiin toimiin, järjestäjät tiedottivat Tassille.

Vuoden 2020 MM-jääkiekko pelataan Zürichissä ja Lausannessa 8.–24. toukokuuta. Suomi pelaa alkulohko B:ssä Zürichissä yhdessä Venäjän, Sveitsin, USA:n, Latvian, Norjan, Italian ja Kazakstanin kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa