Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Urheilu

Hujake jatkoi uraansa tappiottomana Vermossa – "Vaikka derbyä kokeilemaan"

  • STT
Juvalainen Jani Ruotsalainen esitteli viisivuotislupaustaan Hujaketta ensimmäistä kertaa isoissa ympyröissä, kun kaksikko matkasi pääratamme Vermon keskiviikkoraveihin.

Hujake pääsi etenemään lähdössään jo 1. kaarteessa keulapaikalle, josta jatkoi siitä mihin oli Itä-Suomen kisoissa jäänyt, kun uran neljäs kisa päättyi aikaisempien tavoin voittoon.

Anu Suutarin kasvattama ja omistama Hujake kisasi ensimmäistä kertaa autolähdössä, mutta käyttäytyi starttitilanteessa kuin vanha tekijä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tähän mennessä se on tehnyt kaiken oikein starteissa. Sillä oli hyvät vauhdit ja jakso jo 4-vuotiaana, muttei muuten ollut kypsä kilpahevoseksi. Ajan kanssa tästä voi tulla hyväkin. Talven aikana ja kesällä yritetään ajaa startteja, että päästäisiin vaikka derbyä kokeilemaan, Jani Ruotsalainen suuntasi katseensa viisivuotiaiden suomenhevosen kauden pääkisaan.

Voittoputki venyi

Lämminveristen puolella katsojille näyttäytyi voittokone, kun Night Guard esitteli vastustajilleen tehokkaasti ravaamisen mallia.

Olli Koivusen kuskaama 5-vuotias pääsi pokkaamaan kärkipaikan keskipitkällä juoksumatkalla itselleen, jossa teki muihin rakoa jo kirilenkille lähdettäessä. Maalin lähestyessä Night Guardin etumatka vain kasvoi, ja Harri Koivusen valmentaman ruunan uran kahdeksas voitto yhtä monessa kisassa oli tosiasia.

Yllätykset loppupäähän

Illan Toto64-kierros sujui pitkään suosikkien tahdissa, mutta sitten alkoi paukkua totopommeja: Ensin Tommi Kylliäisen treenistä avannut Capo The Amour jyräsi parhaaksi johtavan rinnalta, ja hetkeä myöhemmin Arsi Skytän treenaama Fundover Match kurotti tiukassa voittotaistossa turpaansa suuryllättäjänä parhaiten.

Toto64-kohteiden loput voittajat olivat viisivuotislähdön etevin Sahara Sandstorm sekä kylmäverivoltin etevin Lumino. Täysosumalla voitti 842,39 euroa, viidellä oikein sai 4,29 euroa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi