Torstai, 28.5.2020 
Alma
Urheilu

VaLePa piti Loimun kurissa vieraassakin kaupungissa

  • STT
VaLePa päätti onnistuneesti raskaan viikon ja otti kolmannen kolmen pisteen voiton viidessä päivässä lentopalloliigassa, kun joukkue kukisti keskiviikkona Forssassa Raision Loimun 3–0 selvin erälukemin.

Niko Suihkonen teki VaLePalle 17 pistettä. VaLePa teki vain 10 hyökkäysvirhettä, kun Loimun vastaava luku oli 24.

–  Syöttö ja vastaanotto olivat todella hyvällä tasolla. Loimu ei saanut omaa peliään käyntiin lainkaan avauserän alkua lukuun ottamatta, tiivisti VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kangaskokko kehui Forssan hallia, katsojia oli yli 600.

–  Oli riittävän korkea ja kaikin puolin liigakelpoinen halli, Kangaskokko sanoi.

Kasimir Vuorinen oli 11 pisteellä Loimun tehokkain.

Ducks kukisti Oulun Ettan

Oulun Etta koki toisen peräkkäisen tappion pääkilpailijalleen taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista. Nyt oli Vantaan Ducksin vuoro kasvattaa piste-eroa Ettaan 3–1-voitolla.

–  Olimme alussa vaikeuksissa kuten olemme olleet monessa ottelussa. Sytyttiin vasta kun on pakko, sanoi Ducksin valmentaja Juho Rajala.

Ettan ongelmia lisäsi Janne Marttilan puuttuminen kokoonpanosta selkävamman takia. Näin Aleksi Muukkonen oli 18 pisteellä tehokkain. Toisena yleispelaajana oli Juuso Kontio, hän teki 11 pistettä.

–  Jos Etta on lähes koko kauden pelannut yleispelaajinaan Marttila ja Jan Helenius, niin kyllähän muutos näkyi, Rajala sanoi.

Bojan Strugar oli 22 pisteellä Ducksin tehokkain. Marko Määttänen teki 13 ja Toni Kankaanpään tilalle toisessa erässä tullut Atte Kyrölä 11 pistettä.

–  Tonilla oli pientä vaivaa emmekä ottaneet riskiä, Rajala sanoi.

Tiikerit lisäsi PerPon tuskia

Perungan Pojat taisteli hyvin avauserässä, mutta hävittyään sen 30–32 Kokkolan Tiikereille ei uskoa riittänyt muissa erissä ja Tiikerit voitti 3–0.

–  Kyllä sen huomasi heidän pelissään, ettei itseluottamus ollut korkealla tasolla, sanoi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Tiikerit voitti, vaikka sen kokoonpanossa oli useita vain vähän peliaikaa saaneita. Matias Saviaro oli hakkuri, Joska Försti pelasi toisen ottelunsa passarina ja Benjami Montonen oli yleispelaaja.

–  Oli hyvä, että taso säilyi omassa pelissä vaihdoista huolimatta, Keskisipilä iloitsi.

Teemu Lahti ja Antti Leppälä tekivät Tiikereille 12 pistettä. Gavin Taylor ja Regan Fathers tekivät PerPolle 13 pistettä, mutta myös hieman liikaa virheitä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa