Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Hiihtolajit

Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin avuksi polkaistiin käyntiin #SupportKontiolahti-kampanja, myös Kaisa Mäkäräinen jo mukana - "Seurani tarvitsee nyt tukeasi"

  • Jani Leinonen
  • Kontiolahden Urheilijat
Huippu-uransa lopettanut Kaisa Mäkäräinen osallistui Kontiolahden maailmancupin purkutalkoisiin maanantaina. Huippu-uransa lopettanut Kaisa Mäkäräinen osallistui Kontiolahden maailmancupin purkutalkoisiin maanantaina.

Kontiolahdella jouduttiin kilpailemaan viime viikonloppuna ampumahiihdon maailmancupin kilpailut kokonaan ilman yleisöä. Puuttuvien pääsylipputulojen suuruudeksi on arvioitu 400 000 euroa, mikä uhkaa suistaa maailmancupin järjestävän seuran Kontiolahden Urheilijat taloudelliseen katastrofiin.

- Koko tilanne on katastrofaalinen, onpa tässä mukana tapahtumajärjestäjänä, yrityksenä tai missä tahansa roolissa. Ei ole helppo lähteä purkamaan tilannetta, koska kukaan ei tiedä, mitä kaikkia taloudellisia vaikutuksia koronaviruksella on, kuvaili Kontiolahden Urheilijoiden puheenjohtaja Kimmo Turunen.

Pohjois-Karjalassa on maanantain aikana polkaistu käyntiin #SupportKontiolahti-kampanja, jolla pyritään mahdollistamaan ampumahiihdon maailmancupin järjestäminen Kontiolahdella myös tulevina vuosina. Ensi kauden maailmancupin on määrä käynnistyä Kontiolahdelta marraskuun lopussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös sanomalehti Karjalainen on mukana tukikampanjassa, jota esitellään oheisella videolla.

Kontiolahden Urheilijoiden kisaorganisaation lisäksi sidosryhmiä ovat Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU, Suomen Ampumahiihtoliitto, Kontiolahden kunta, Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto sekä yhteistyökumppanit.

Lauantaina Kontiolahdella kansainvälisen huippu-uransa lopettanut ampumahiihtäjätähti Kaisa Mäkäräinen levitti kampanjaa 181 000 seuraajaa tavoittavalla Instagram-tilillään. Mäkäräinen myös osallistui maanantaina purkutalkoisiin.

- Jos sinulla oli lippu ostettu kisoihin ja haluat nyt auttaa, tiedät mitä tehdä. Älä vaadi rahojasi takaisin. Seurani tarvitsee nyt tukeasi, Mäkäräinen kirjoitti sydämellä höystettynä.

894518631925445655250197769346442598023168n

Myös useat muut pohjoiskarjalaiset seurat ja yhteisöt ovat jo ilmoittaneet sosiaalisessa mediassa tukensa kampanjalle.

Lisää aiheesta:

Kontiolahden maailmancupilta jäi saamatta 400 000 euron lipputulot - "Koko tilanne on katastrofaalinen"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi