Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Urheilu

Mestikselle kootaan yhteistyössä miljoonan euron tukipakettia

  • STT
Imatran Ketterän valmentaja Maso Lehtonen puhui joukkueelleen mestaruusmitali kaulassa Imatralla huhtikuussa 2019.  LEHTIKUVA / Topi Lainio Imatran Ketterän valmentaja Maso Lehtonen puhui joukkueelleen mestaruusmitali kaulassa Imatralla huhtikuussa 2019. LEHTIKUVA / Topi Lainio
Jääkiekkoliitto, Mestis-seurat ja Mestiksen hallitus ovat suunnitelleet yhteistyössä pelastuspaketin sarjan talouden tueksi. Paketilla on tarkoitus paikata koronaviruspandemian seuroille aiheuttamia tulonmenetyksiä. Virus on aiheuttanut noin 1,8 miljoonan euron loven seurojen tuloihin.

–  Tilanne vaatii nopeita, innovatiivisia ja paikoittain myös erittäin vaikeita päätöksiä, Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro sanoi osapuolten yhteisessä tiedotteessa.

Noin miljoonan euron tukitoimet koostuvat useista toimenpiteistä, jotka muokkaavat sarjajärjestelmää, pelaamistapaa ja kokoonpanosääntöjä. Seuroille kanavoidaan suoraa rahallista tukea, mutta toimenpiteisiin kuuluu myös säästöjä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jääkiekon liittohallitus on päättänyt kasvattaa Mestiksen joukkuemäärän 14:ään ensi kaudeksi. Lisäpaikkoja tarjotaan Suomi-sarjan välieriin selvinneille joukkueille.

–  Jos hakijoita on enemmän kuin kaksi, liitto valitsee talouden, olosuhteiden sekä urheilun arvioinnilla kaksi parhaaksi soveltuvaa hakijaa ja määrittää niille oikeuden hakea lisenssiä. Tällä toimenpiteellä turvataan sarjan jatkuvuus siinäkin tapauksessa, että jokin seura joutuu kaikesta huolimatta luopumaan sarjapaikastaan, päätöstä perusteltiin.

Mestiksessä ei poikkeuksellisesti pelata karsintoja kaudella 2020–2021. Liittohallitus arvioi toimenpiteen välttämättömäksi seurojen talouspaineen takia.

Karsinnoista luovutaan kuitenkin vain ensi kaudeksi. Liittohallitus päättää kauden 2021–22 joukkuemäärän ensi kauden loppuun mennessä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa