Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Urheilu

Ranskan jalkapallon EM-kultaan luotsannut Michel Hidalgo on kuollut

  • STT
Michel Hidalgo muistetaan parhaiten ajastaan Ranskan miesten maajoukkueen päävalmentajana. Hänen päävalmentaja-aikansa kruunu oli EM-kotikisojen mestaruus vuonna 1984. Michel Hidalgo muistetaan parhaiten ajastaan Ranskan miesten maajoukkueen päävalmentajana. Hänen päävalmentaja-aikansa kruunu oli EM-kotikisojen mestaruus vuonna 1984.
Jalkapallovalmentaja Michel Hidalgo, 87, on kuollut, Ranskan jalkapalloliitto ja pelaajayhdistys kertoivat torstaina. Hidalgo oli sairastanut vuosia ja kuoli kotonaan Marseillessa.

Hidalgo muistetaan parhaiten ajastaan Ranskan miesten maajoukkueen päävalmentajana. Hänen päävalmentaja-aikansa kruunu oli EM-kotikisojen mestaruus vuonna 1984.

Kaksi vuotta aiemmin Ranska sijoittui hänen komennossaan MM-kisoissa neljänneksi. Hidalgon päävalmentajakaudella Ranskan joukkueessa oli useita loisteliaita pelaajia, kuten Michel Platini, Alain Giresse ja Jean Tigana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hidalgo oli Ranskan päävalmentajana vuosina 1976–1984. Ennen valmennusuraansa hän pelasi menestyksekkäästi kotimaassaan ja juhli muun muassa kolmea Ranskan mestaruutta.

–  Michel Hidalgo on yksi Ranskan jalkapallon suurista nimistä, Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noel Le Graet tiivisti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa