Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Urheilu

Tokion olympiakylälle on löytymässä käyttöä – voisi toimia väliaikaisena sairaalana

  • STT
Tokion olympialaisten siirtyminen heinä-elokuun taitteesta vuodella eteenpäin aiheuttaa yhdessä koronaviruksen kanssa vaikeuksia kisajärjestäjille, mutta myös esimerkiksi Japanin matkailualalle, kun kisavieraat saapuvat vasta vuotta myöhemmin.

Olympialaisten suorituspaikat ja muut rakennukset kuten urheilijoiden majoittamiseen tarkoitettu olympiakylä olivat valmistumassa aikataulussa, mutta nekin joutuvat odottamaan käyttäjiä odotettua pidempään.

Kanadalaismedia TSN kertoi Tokion kuvernööri Yuriko Koiken väläyttäneen ideaa siitä, että olympiakylä voisi toimia väliaikaisena sairaalana koronaviruksen aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Se on yksi vaihtoehdoista, mutta kylä ei ole vielä valmis. Puhumme paikoista, jotka ovat käytettävissä jopa tänään tai huomenna, ja tarkastamme mahdollisuudet yksi kerrallaan, Koike muotoili.

Koronaviruksen levitessä Japanissa, Tokion tapaisissa suurkaupungeissa voi pian tulla pula sairaaloiden vuodepaikoista. Koiken mukaan yksi vaihtoehto on myös se, että Tokion kaupunki ostaa joltain hotellilta tarvittavat tilat sairaiden hoitamiseen.

Olympiakylän on aikanaan tarkoitus toimia noin 11 000 urheilijan ja näiden taustahenkilön majapaikkana. Olympialaisten jälkeen paikkoja käyttävät paralympialaisiin osallistuvat urheilijat taustajoukkoineen.

Kisatapahtumien jälkeen asunnot laitetaan myyntikuntoon. Lähes 1 000 asuntoa on jo myynnissä tai myyty.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa