Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Urheilu

NBA-kauden jatkosta tehdään päätöksiä vasta toukokuussa

  • STT
Päätöksiä koripalloliiga NBA:n jatkosta tehdään aikaisintaan toukokuussa, kertoo NBA:n komissaari Adam Silver.

Silver sanoi NBA:n Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa, että liiga ei pysty vielä huhtikuussa tekemään päätöksiä, vaan haluaa seurata miten koronavirustilanne kehittyy.

–  Enkä usko, että me välttämättä olemme siinä tilanteessa vielä 1. toukokuuta, Silver sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

NBA keskeytti runkosarjansa äkillisesti 11. maaliskuuta, kun Utah Jazzin pelaajalla Rudy Gobertilla todettiin koronavirustartunta. Muut ammattilaisliigat Pohjois-Amerikassa seurasivat mallia nopeasti.

Alkuperäisen aikataulun mukaan runkosarja olisi päättynyt huhtikuun puolivälissä ja pudotuspelit olisivat huipentuneet kesäkuussa.

Silverin mukaan tiedossa ei vielä ole, yritetäänkö kausi pelata loppuun täydessä pituudessaan vai siirryttäisiinkö suoraan pudotuspeleihin.

–  En halua antaa vaikutelmaa, ettemmekö tekisi kaikkeamme voidaksemme jatkaa kautta kun olosuhteet sen sallivat, Silver sanoi.

–  Mutta kun katsoo kesää, niin jossain vaiheessa tullaan pisteeseen, jossa se alkaa vaikuttaa jo seuraavaan kauteen.

Yhtenä mahdollisuutena on ratkaista mestaruus lyhennetyillä pudotuspeleillä, jotka pelattaisiin yhdellä paikkakunnalla. Mediassa on ollut esillä mahdollisuus tällaisen pudotuspeliturnauksen pelaamiseen Las Vegasissa.

Silver sanoi, että monelta paikkakunnalta on oltu jo yhteydessä liigaan tämän mahdollisuuden tiimoilta.

–  Tällä hetkellä on kuitenkin liian paljon asioita, joita emme tiedä.

NHL suunnittelee jatkavansa kautta loppukesällä

Jääkiekon taalaliiga NHL suunnittelee jatkavansa kauttaan myöhään kesällä, mutta ottelut pelattaisiin koronaviruspandemian takia tyhjille katsomoille. Asiasta kertoi maanantaina kanadalainen CBC.

NHL-kausi on ollut jäissä maaliskuun 12. päivästä alkaen, ja kauden jatkumiseen liittyy useita ongelmia. Alkuperäisellä otteluohjelmalla runkosarja kestäisi vielä reilut kolme viikkoa. Lisäksi valtaosa pelaajista on lähtenyt kotimaihinsa, ja paluulentojen järjestäminen takaisin Yhdysvaltoihin voi olla hankalaa ilman terveysviranomaisten suostumusta.

ESPN kertoi maanantaina, että yksi NHL:n vaihtoehdoista kauden loppuun viemiseksi on pudotuspelimalli, jossa joukkueet pelaisivat toisiaan vastaan alueellisesti. Otteluita järjestettäisiin iltapäivästä myöhäisiltaan asti, joten pudotuspelipäivät muistuttaisivat enemmänkin kansainvälisen jääkiekon turnauspäivää.

NHL:n komissaari Gary Bettman ja muut Amerikan urheilupomot osallistuivat presidentti Donald Trumpin kanssa neuvotteluihin urheiluliigojen jatkumisesta viime viikonloppuna, mutta tarkkaa aikataulua sarjojen jatkumiselle ei löydetty.

NHL on antanut pelaajilleen ja joukkueiden henkilökunnalle eristyssuosituksen huhtikuun 15. päivään saakka. Määräajan odotetaan venyvän edelleen.

La Ligan puheenjohtaja optimistisena - kausi saattaa jatkua jo toukokuun lopulla

Espanjan jalkapallon pääsarja La Liga saattaa jatkua jo toukokuussa, mikäli uskominen on liigan puheenjohtajaa Javier Tebasta. Tebas kertoi tiistaina myös, että espanjalaisseurat voivat menettää yhteensä lähes miljardi euroa, jos kautta ei saada pelattua loppuun.

–  (Euroopan jalkapalloliitto) Uefan kanssa tarkastelemamme skenaariot siitä, milloin kautta voidaan jatkaa, ovat aloittaminen toukokuun 29. päivänä, kesäkuun 6.–7. päivinä tai kesäkuun 28. päivänä, Tebas sanoi.

–  Emme seuraa vain, mitä Espanjassa tapahtuu. Tavoitteena on saada kaikkien Euroopan liigojen kalenterit nivottua yhteen, jotta kaikki kilpailut voidaan päättää yhdessä.

Tebas korosti, että joukkueiden harjoitukset eivät kuitenkaan voi jatkua ennen kuin Espanjan poikkeustila on ohi. Tällä hetkellä poikkeustila on voimassa huhtikuun 26. päivään asti.

Puheenjohtajan mukaan kauden peruminen ei ole vaihtoehto massiivisten talousmenetysten takia.

–  Puhutaan miljardin euron tappiosta, jos emme pelaa kautta loppuun, 300 miljoonasta euron tappiosta, jos pelaamme ilman yleisöä ja 150 miljoonan euron tappiosta, jos ottelut pelataan kannattajien edessä, Tebas puntaroi.

Koronavirukseen on kuollut Espanjassa liki 14  000 ihmistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa