Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Urheilu

IS: Lukko vahvisti rivejään alle 20-vuotiaiden maailmanmestarilla

  • STT
Puolustaja Vili Saarijärvi siirtyy ensi kaudeksi jääkiekon SM-liigassa pelaavaan Rauman Lukkoon, kertoo Ilta-Sanomat. Hän ei ole aikaisemmin pelannut SM-liigassa.

Rovaniemeläisen RoKin kasvatti Saarijärvi, 22, lähti Kärppien A-junioreista Amerikan juniorisarjoihin kauden 2013–14 jälkeen. Saarijärvi on NHL-seura Detroit Red Wingsin kolmannen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2015, mutta tie NHL-otteluihin ei auennut Pohjois-Amerikassa.

Kaudella 2019–20 Saarijärvi on luutinut farmiliiga AHL:ssä 13 ottelua Grand Rapids Griffinsissä ja 25 ottelua Tucson Roadrunnersissa. Hän teki otteluissa seitsemän syöttöpistettä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Red Wings kauppasi Saarijärven NHL-oikeuden Arizona Coyotesille marraskuussa 2019.

Saarijärvi voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa Helsingissä vuonna 2016. Vuonna 2015 hänet valittiin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi turnauksessa, jossa Suomi otti hopeaa.

Nyman saa seuraa pikkuveljestään

Kotisivuillaan Lukko kertoi hankkineensa miehistöönsä myös kaksi nuorta puolustajaa Luka Nymanin ja Noel Pietilän. Nymanin sopimus on ensi kaudesta kahden vuoden optiolla, Pietilän sopimus on mallia 2+1 vuotta.

Helsinkiläisen Jokerien kasvatti Nyman, 18, saapuu Suomeen Itävallan junioriliigasta. Hänen isoveljensä, hyökkääjä Linus Nyman on pelannut kaksi viime kautta Liigaa Lukossa. Linus Nyman kiekkoili 2019 nuorten maailmanmestaruuden voittaneessa Suomen joukkueessa.

Luka Nymania vuoden vanhempi Pietilä tulee Lukkoon HIFK:sta. Nyman on pelannut poikkeuksellisen paljon juniorimaaotteluja.

–  Hän on käytännössä osallistunut kaikkiin maajoukkuetapahtumiin, mihin on ollut mahdollista osallistua, kuvailee urheilujohtaja Kalle Sahlstedt Lukon kotisivuilla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa