Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Jääkiekko

Kuuntele: Joensuun Kiekko-Poikien vetäjät kertovat podcastissa Mestis-seuran uudistuksen taustoista - "Pääsemme aloittamaan talouden osalta puhtaalta pöydältä"

  • Jarmo Sieviläinen
  • Kimmo Kirves
Kuuntele podcastista, millaisia ajatuksia Juha Kupiaisella (vas.) ja Jaakko Lipposella on Joensuun Kiekko-Poikien tulevaisuuteen. Kuuntele podcastista, millaisia ajatuksia Juha Kupiaisella (vas.) ja Jaakko Lipposella on Joensuun Kiekko-Poikien tulevaisuuteen.

Joensuun Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen ja puheenjohtaja Juha Kupiainen kertovat uudistuneen jääkiekon Mestis-seuran kuulumisista Aitiopaikalla-podcastissa.

Lisää aiheesta: Jokipojat muuttuu Joensuun Kiekko-Pojiksi – Mestis-seura saa uudet vetäjät ja omistajat, joiden joukossa on tunnettuja jääkiekkoilijoita

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lipponen ja Kupiainen ovat saaneet paljon positiivista palautetta Jokipoikien nimen ja logon palauttamisesta takaisin Kiekko-Pojiksi.

– Ennen julkistusta jännitti, miten nimeen ja logoon suhtaudutaan. Äkkiä selvisi, että ihmiset syttyivät siitä ja nousi jopa huuma Kiekko-Poikia kohtaan. Puhelin on täyttynyt vanhoista JoKP-aiheisista kuvista, Lipponen kuvailee.

– Kiekko-Pojat herätti aikoinaan suuria tunteita Joensuussa liiganousujen ja kiekkohurmoksen myötä. Nämä tunnesiteet vaikuttivat myös meidän taustaporukkaamme nimen valinnassa, Kupiainen kertoo.

Kupiainen vertaa Jokipoikien ja Karjalan Koplan yhdistymistä Kiekko-Pojiksi vuoteen 1960, jolloin Kiekko-Karhut ja Joensuun Maila-Pojat yhdistyivät Kiekko-Pojiksi.

Koplan taival alkoi vuonna 2011 Kiekkokoplan nimellä. Koplan lopettamisen myötä Joensuussa ei ole enää 2. tai 3. divisioonan seuraa.

– Moni entisistä Koplan pelaajista hakee varmasti pelipaikkaa Joensuun ulkopuolelta. En tiedä, voisiko joku maakunnan seuroista hakea kakkosdivarista vapautuvaa sarjapaikkaa, Lipponen mietti.

Lipponen pyysi mukaan JoKP:n taustayhtiöön omistajiksi tunnetut jääkiekkoilijat Miro Aaltosen ja Tomi Karhusen.

– Miro ja Tomi ovat kavereitani ja ajattelin, että heitä voitaisiin hyödyntää vielä paremmin joensuulaisessa seuratyössä.

Kiekko-Poikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n edelliset vuodet ovat tuoneet tappioita. Puheenjohtaja Kupiaisen mukaan seuran talous laitetaan kuntoon.

– Pääsemme lähtemään alkavaan kauteen puhtaalta pöydältä. Vanhat taakat ja edellisten vuosien tappiot hoidetaan pois uudella omistajapohjalla, Kupiainen sanoo.

– Talouden ja pelaajabudjettien osalta on oltava tarkkana ja huolellinen. Urheilu on tunneasia ja siinä haetaan menestystä, mutta osakeyhtiössä kulut eivät voi olla suuremmat kuin tulot, emmekä aio lähteä haihattelemaan, Kupiainen luonnehtii.

Kupiaisen ja Lipposen kanssa keskustelua johdattelee podcastissa Jarmo Sieviläinen Karjalaisen urheilutoimituksesta.

Aiemmin aiheesta: 

Kiekko-Poikien paluusta paljon positiivista palautetta – ”Ihmiset syttyivät Kiekko-Pojista”

Pelaajarunko on jo selvillä – Kiekko-Pojille uusia pelaajia Mika Koiviston johdolla

Joensuun Kiekko-Poikien valmennustiimi pysyy ennallaan: "Tämä nyt varmistaa vain sen, että töihin on pirun kiva mennä ensi kaudellakin joka aamu"

Karjalaisen urheilutoimituksen aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi