Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Urheilu

Silverstonen F1-kisoja ollaan lykkäämässä elokuulle

  • STT
Silverstonen kilpailua ollaan siirtämässä heinäkuulta elokuulle Britanniassa kesäkuussa voimaan tulevien matkustusmääräysten takia. LEHTIKUVA / AFP Silverstonen kilpailua ollaan siirtämässä heinäkuulta elokuulle Britanniassa kesäkuussa voimaan tulevien matkustusmääräysten takia. LEHTIKUVA / AFP
Britannian hallituksen viime viikolla tekemät linjaukset matkustusrajoituksista uhkaavat siirtää Silverstonen formula 1 -kilpailua. MM-sarja alkaa näillä näkymin 5. heinäkuuta Itävallan Spielbergissä, mutta toiseksi kilpailuksi kaavailtua Silverstonen kilpailua ollaan siirtämässä heinäkuulta elokuulle.

Siirron syynä ovat Britanniassa 8. kesäkuuta voimaan tulevat matkustusmääräykset, joiden mukaan maahan saapuvat joutuvat kahden viikon eristykseen. Se estää Silverstonen heinäkuun kilpailun varsinkin, jos Spielbergissä ajetaan kaksi kilpailua peräkkäisinä viikonloppuina.

Formula 1:n MM-sarja toivoi hallitukselta poikkeuslupaa eristyksen välttämiseksi, mutta sitä ei myönnetty. Silverstone esitti kahden kilpailun järjestämistä 26. heinäkuuta ja 2. elokuuta. Alun perin se oli kilpailukalenterissa 19. heinäkuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Elokuun ensimmäinen sunnuntai on nyt vapautumassa Budapestin kilpailulle, ja Silverstonessa ajettaisiin vasta sen jälkeen.

–  Pystymme joustamaan, enkä usko, että meidän on vaikea löytää kilpailulle tai jopa kahdelle kilpailulle sopivaa ajankohtaa elokuulta, Silverstonen tapahtuman toimitusjohtaja Stuart Pringle kertoi Sky Sportsin tv-haastattelussa maanantaina.

Britannian uusia matkustusmääräyksiä tarkistetaan kolmen viikon välein. Pringle toivoo, että sääntöjä ehdittäisiin höllentää elokuuksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi