Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Urheilu

Ronaldo lyö lajillaan rahoiksi – tähtijalkapalloilija ylitti urallaan miljardin dollarin rajan

  • STT
Ronaldo on kautta aikain kolmas urheilija, joka on kerännyt urallaan yli miljardin dollarin tienestit. LEHTIKUVA/AFP Ronaldo on kautta aikain kolmas urheilija, joka on kerännyt urallaan yli miljardin dollarin tienestit. LEHTIKUVA/AFP
Portugalilainen jalkapallotähti Cristiano Ronaldo lyö lajillaan rahoiksi. Nykyään Italiassa Juventuksessa pelaava Ronaldo puhkaisi ensimmäisenä jalkapalloilijana kautta aikojen uratienesteissään miljardin dollarin rajan.

Talouslehti Forbesin mukaan Ronaldon kokonaisansiot viime vuodelta olivat 105 miljoonaa dollaria. 35-vuotiaan Ronaldon ansioita komistaa paitsi tuhti palkka torinolaisesta Juventuksesta, myös vuolas mainostulojen virta. Ronaldolla on sponsorisopimukset Niken, Herbalifen ja Abbottin kanssa sekä oma CR7-tuotemerkki, jonka nimen alla myydään alusasuja, hajuvesiä ja kenkiä.

Ronaldo on kautta aikojen kolmas urheilija, joka on ylittänyt urallaan miljardin dollarin rajan. Aiemmin tähän ovat pystyneet golffari Tiger Woods vuonna 2009 ja nyrkkeilijä Floyd Mayweather 2017.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi