Maanantai, 6.7.2020 
Esa, Esaias
Urheilu

Amerikkalaisen jalkapallon ykkösliiga NFL pahoittelee suhtautumistaan rasismiin – "Tämä on vaikeaa aikaa erityisesti maamme mustalle väestölle"

  • STT
Kaepernick ja hänen joukkuetoverinsa polvistuivat kansallislaulun aikana 25. syyskuuta 2016. Kaepernickin sopimusta ei uusittu mielenilmausten takia. LEHTIKUVA/AFP Kaepernick ja hänen joukkuetoverinsa polvistuivat kansallislaulun aikana 25. syyskuuta 2016. Kaepernickin sopimusta ei uusittu mielenilmausten takia. LEHTIKUVA/AFP
Amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjaa johtava komissaari Roger Goodell myöntää, että liiga on menetellyt väärin, kun se on koettanut vaientaa pelaajiensa protestit rasismia vastaan. Goodell esitti pahoittelunsa videotallenteella.

Rasismi on Yhdysvalloissa noussut puheenaiheeksi, kun tummaihoinen George Floyd kuoli lähes kaksi viikkoa sitten Minneapolisissa poliisiväkivallan uhrina. Tapauksen johdosta Yhdysvalloissa ja maailmalla on ollut laajalti mielenosoituksia.

NFL:ssä rasismin vastustamiselle antoi 2016 kasvot San Francisco 49ersin pelirakentaja Colin Kaepernick, joka kieltäytyi kunnioittamasta Yhdysvaltain hymniä seisaaltaan. Hän ei saanut 49ersista jatkosopimusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on maallemme vaikeaa aikaa, erityisesti maamme mustalle väestölle, NFL-pomo Goodell viittasi Floydin kuolemaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi