play

Riento avasi jatkosarjan voitolla

Kyyjärven riveissä pelannut maajoukkueesta tuttu Pasi Hyvärinen joutui katsomaan vierestä Jari-Pekka Lundin Riennon näytöstä. Kuva: Jouni Turunen

Karjalainen

Riennon kevätkausi alkoi iloisissa tunnelmissa, kun joukkue kukisti lentopallon miesten 1-sarjan ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä ottelussaan Kyyjärven Kyky-Betsetin. Isäntäjoukkue Riento vei ottelun nimiinsä erävoitoin 3–1 (25–21, 25–14, 26–28, 25–18), ja korjasi talteen kaksi sarjapistettä.

Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä näytti jo siltä, että kovin pitkää iltapuhdetta ei Riennon tarvitse voittonsa eteen suorittaa. Ensimmäinen erä oli vielä tasaista pelaamista molemmilta joukkueilta, mutta toisessa erässä kotijoukkue moukaroi selkeän erävoiton 25–14 Eriks Baiksin johdolla.

Baiksin ottelun kokonaispistesaldoksi kertyi tällä kertaa 16+9. Hänen lisäkseen kotijoukkueen pisterohmuna hääri Teemu Tuominen (11+8), joka kunnostautui etenkin tärkeillä torjunnoillaan.

Kolmanteen erään vierasjoukkue Kyky tuli kuitenkin sähäkästi ollen hallitsevampi osapuoli koko erän ajan. Erän puolivälin tienoilla Riento käväisi johdossa, mutta sortui sitten virheisiin ja huolimattomuuteen.
Vierailijoiden tahtipuikkoa heilutti maajoukkuemies Pasi Hyvärinen (15+3), joka loisti jokaisella pelipaikalla siirtäen joukkueineen ratkaisun neljänteen erään.

Ottelun neljännessä erässä peli ratkesi nopeasti Riennon eduksi, vaikka erän loppua kohti Kyky kuroi eroa umpeen. Riento sai pidettyä pelinsä kasassa ja voitti ratkaisevan erän lopulta seitsemän pisteen marginaalilla.