Tulosta tämä sivu
Urheilu

NBA:ssa pelätään positiivisten testien puhkaisevan "kuplan"

Jos virus leviäisi merkittävästi, NBA-kausi keskeytettäisiin taas, sanoo liigan komissaari Adam Silver. LEHTIKUVA/AFP Jos virus leviäisi merkittävästi, NBA-kausi keskeytettäisiin taas, sanoo liigan komissaari Adam Silver. LEHTIKUVA/AFP
NBA-koripalloliigan on määrä palata koronaviruksen pakottamalta pitkältä tauolta 30. heinäkuuta, mutta pelkoa kauden tyssäämisestä riittää. Liigan komissaari Adam Silverin mukaan liiga melkeinpä tietää, että positiivisia koronatestituloksia tulee joukkueiden kokoontuessa Floridan Orlandoon jatkamaan kautta eristetyssä "kuplassa".

–  Mikäli merkittävää virusleviämistä tulisi, varmasti keskeyttäisimme jälleen (kauden), Silver kertoi tiistaina.

Ympäri maata tulevat pelaajat ovat karanteenissa ainakin pari päivää ennen kuin pääsevät Orlandon "kuplaan".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olisi huolestuttavaa, mikäli positiivisia testejä tulisi karanteenin jälkeen. Se kertoisi, että kuplassamme on reikä, komissaari pohti.

Silver kuitenkin luottaa siihen, että testaaminen ja jäljittäminen tekevät "kuplasta" turvallisen ja kausi saadaan jatkumaan. Mutta kuten kaikkialla, koronavirus tuo epävarmuutta.

–  Tämä virus on tehnyt monet nöyriksi, joten en julista muuta kuin että noudatamme turvaprotokollaa ja toivomme sen toimivan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi