Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Urheilu

FC Lahti tuhosi HJK:n haaveet jalkapalloliigan kärkipaikasta

  • STT
HJK:n kiilaus miesten jalkapalloliigan kärkeen KuPSin ja Interin rinnalle tyssääntyi, kun Klubin vieraana ollut FC Lahti kiri kalkkiviivoilla 1–1-tasapeliin. HJK:ta voittoon johdatti kauden avausosumallaan Eetu Vertainen, mutta Klubin unelma särkyi Dimitry Imbongon tasoitukseen.

–  Meillä oli kolme pelaajaa, jotka viime kaudella pelasivat Kakkosessa. Olen ylpeä, FC Lahden valmentaja Ilir Zeneli kiitteli joukkuettaan.

Vertainen, 21, tuikkasi pallon lahtelaismaalivahti Joona Tiaisen taakse lähietäisyydeltä pian sen jälkeen, kun kapteenin nauhaa kantanut Rasmus Schüller osui kahdeksannella minuutilla rankkarillaan tolppaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vasta toista kertaa kuluvalla kaudella avausmiehistöön yltänyt Vertainen esiintyi vahvasti, mutta ei hänkään pystynyt naulaamaan ottelua jälkimmäisen jakson kaukovetoyrityksillään.

–  Aloitettiin hyvin. Ei näytetty tarpeeksi halua voittaa peli ja tehtiin virheitä, Vertainen aprikoi.

Kissa ja hiiri -asetelma kääntyi ympäri, kun HJK:n hidas ja ennalta luettava rakentelu oli toistuvasti tuloksetonta. FC Lahden Kari Arkivuo tarjosi 84. minuutilla 1–1-tasoitukseen loistavan puskusyötön.

–  Kokonaiskuva meidän pelistä oli aika mollivoittoinen, HJK:n Vertainen harmitteli.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi