Torstai, 1.10.2020 
Raine, Rainer, Rauno
Muut lajit

Joensuulainen urheilupersoona Kauko "Uti" Sahlman on kuollut

  • Jarmo Sieviläinen
  • Juha Inkinen
Kauko Sahlman kertoi värikkäitä urheilumuistojaan Karjalaisen 70-vuotishaastattelussa maaliskuussa 2018. Kauko Sahlman kertoi värikkäitä urheilumuistojaan Karjalaisen 70-vuotishaastattelussa maaliskuussa 2018.

Tunnettu joensuulainen urheilupersoona Kauko "Uti" Sahlman on kuollut 72-vuotiaana kotonaan Joensuussa.

Sahlman muistetaan jalkapallo- ja jääpallomaalivahtina ja esimerkiksi jääpalloseura Championin aktiivina. Jalkapallossa hän edusti Joensuun Palloseuraa Suomensarjassa. Jääpallossa hän torjui Joensuun Maila-Poikien maalilla SM-sarjassa ja Championin maalilla 2. divisioonassa.

Sahlman seurasi aktiivisesti ja äänekkäästi paikallista urheilua ja oli paikan päällä usein etenkin Joensuun Mailan pesäpallo-otteluissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Työuraa hänellä oli muun muassa tie- ja vesirakennushallituksesta ja eri järjestöistä. Sahlman valmensi junioreita ja hänet palkittiin nuorten liikunnallisten iltapäiväkerhojen vetämisestä Marjalassa.

Viime toukokuun alussa Sahlman muisteli Championin värikkäitä 1970-luvun jääpallovuosia Karjalaisen haastattelussa ja jutussa.

Sahlman syntyi Joensuussa 14. maaliskuuta vuonna 1948.

Lue lisää:

"Uti" Sahlman kritisoi yhä säälimättä joensuulaista joukkueurheilua - urheilukenttä-ääni kehittyi jo nassikkana

Kun JMP villitsi ja loi tuhansia tarinoita – takavuosien pelaajat muistavat edelleen tarkasti Joensuun jääpallohistorian menestyshetket

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi