Torstai, 21.1.2021 
Oona, Netta, Aune
Pesäpallo

Joensuun Mailan avainpelaaja Konsta Kettunen, 21, podcastissa: "Mieluiten pelaisin numerolla viisi"

  • Jarmo Sieviläinen
  • Juha Inkinen
Joensuun Mailan nuori tähtipelaaja Konsta Kettunen vieraili Aitiopaikalla-podcastissa. Joensuun Mailan nuori tähtipelaaja Konsta Kettunen vieraili Aitiopaikalla-podcastissa.

Joensuun Mailan avainpelaajiin Superpesiksessä kuuluva oma kasvatti Konsta Kettunen, 21, on nähty sisäpelissä monessa eri roolissa. Välillä mies on painellut kärkietenijänä ykkösenä, välillä numerolla kaksi ja välillä viitosena, jolloin hänelle on tullut myös kotiutusvastuuta.

– Jos saisin itse päättää, niin tykkäisin pelata viitosena. Silloin saa pelata melkein jokaista tilannetta. Kärkietenijänä pelaaminen on välillä sellaista ajokoiran hommaa, jossa ainoa tehtävä on mennä kentälle ja juosta kovasti sen jälkeen. Sekin on tärkeä rooli, mutta tykkään vielä enemmän pelata ja käyttää peliälyä mailan varressa, Kettunen kertoo Karjalaisen nettisivujen Aitiopaikalla-podcastissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– En halua lokeroitua mihinkään yhteen rooliin vaan pyrin monipuoliseen sisäpeliin ja vaihtamaan kovilla prosenteilla jokaisessa tilanteessa.

JoMan ulkopelissä Kettusella on iso rooli ja alue polttolinjassa. Hän aloitti kauden kakkosvahtina, mutta siirtyi heinäkuun lopulla kakkospolttajaksi, kun Iiro Kuosa palasi polttolinjakokeilun jälkeen etukentälle.

– Kuosa on Suomen paras tappimies takatilanteessa, eivätkä hänen vahvuutensa tulleet parhaiten esille taaempana. Minut vaihdettiin kakkospolttajan rooliin, jossa saa lukea paljon peliä, mikä on ollut aina vahvuuteni ja palaset loksahtivat kohdalleen, Kettunen kertaa.

Vahvan miehistön omaava JoMa on huilauttanut välillä eri pelaajia otteluruuhkassa. Pelejä on tälläkin viikolla joka toinen päivä, ja välipäiviä Kettunen luonnehtii "koomapäiviksi".

– Näin tiiviissä pelitahdissa on elintärkeää, että yksi pelaajista saa aina huilivuoron. Kukaan ei ole pahoittanut mieltään vaan päinvastoin nyt melkeinpä päästään välillä huilaamaan.

Kettusen kanssa pesäpallosta ovat keskustelemassa Aitiopaikalla-podcastissa Karjalaisen toimittajat Jani Leinonen ja Jarmo Sieviläinen.

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit ovat kuunneltavissa täällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi