Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Pesäpallo

Siirto opetti Juha Niemelle uusia temppuja

  • Karjalainen
Juha Niemi ja muu Joensuun Mailan joukkue tavoittelee ensi viikonloppuna mitaleita Joensuussa pelattavassa hallipesäpalloilun SM-lopputurnauksessa. Juha Niemi ja muu Joensuun Mailan joukkue tavoittelee ensi viikonloppuna mitaleita Joensuussa pelattavassa hallipesäpalloilun SM-lopputurnauksessa.
Parikymmentä vuotta sitten kotipihalla Ylistarossa alkoi Juha Niemen, 24, kehitys yhdeksi Suomen parhaista kotiuttajista. Ensiesiintymisensä miesten Superpesiksessä Niemi teki 16-vuotiaana. Nyt, vajaat kahdeksan vuotta myöhemmin, hän on pelannut pääsarjassa 193 ottelua ja lyönyt niissä kunnarit mukaan lukien 432 juoksua.

Nuoruusvuotensa Niemi pelasi Seinäjoen Maila-Jusseissa, minkä jälkeen hän on Superpesiksessä edustanut myös Nurmon Jymyä ja Koskenkorvan Urheilijoita.

Etelä-Pohjanmaata kaikki kolme aikaisempaa seuraa, samoin kuin myös hänen kotikylänsä Ylistaro. Myös olemukseltaan ja murteeltaan Niemi on kuin eteläpohjalaisuuden perikuva.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime kauden päätteeksi hän teki kuitenkin rohkean  -  ja pesäpallossa harvinaisen  -  ratkaisun ja muutti toiselle puolelle maata. Nyt hän kylvää kauhua vastustajiin Joensuun Mailan paidassa.

Millainen hyppäys muutto Pohjois-Karjalaan on ollut?

-  En ole ainakaan itse huomannut mitään isompaa eroa, saman tyylistä treenaamista. Ihmiset täällä ovat vähän puheliaampia ja avoimempia kuin Pohjanmaalla, Niemi vastaa.

Siirto Pohjanmaalta itäsuomalaiseen pesäpallokulttuuriin on antanut uusia virikkeitä Niemelle. Hänen kotiutuslyöntivalikoimaansa on tuotu lähes kokonaan uusina pienet lyönnit sekä keskipomppu.

-  Tämä muualle lähtö on aika paljon tuonut uutta treenaamiseen. Kyllä toisella puolelle Suomea muutto ihmisenäkin on kasvattanut, täältä ei ihan joka päivä lähdetäkään Pohjanmaalla käymään, Niemi luonnehtii.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa