Torstai, 22.10.2020 
Anita, Anja
Urheilu

Hachiko de Veluwe ravasi tauolta voittoon Tukholmassa

  • STT
Hachiko de Veluwe palasi tauolta heti voittajakehään Ruotsin Solvallassa. Arkistokuva on Suur-Hollola-ajosta kesältä 2019. LEHTIKUVA / Samuli Ikäheimo Hachiko de Veluwe palasi tauolta heti voittajakehään Ruotsin Solvallassa. Arkistokuva on Suur-Hollola-ajosta kesältä 2019. LEHTIKUVA / Samuli Ikäheimo
Derbyn ja Suur-Hollolan Suomessa voittanut Hachiko de Veluwe palasi pitkältä tauolta heti voittajakehään Ruotsin Solvallassa keskiviikkona. Mailin voltissa 60  000 kruunun ykkönen tuli ajalla 11,7/1  660m. Se jää vain kolme kymmenystä Shadow Woodlandin SE-ajasta.

Jorma Kontio käänsi Hachiko de Veluwen kiriin jo 900 metriä ennen maalia. Brad de Veluwen pikkuveli jyskytti eteenpäin kolmatta rataa pitkin ja paineli maalisuoralla helposti voittoon. Mika Forssin ajama Qvidja's First oli neljäs ja Janne Korven ohjastama No Limit Royalty kuudes. Reijo Liljendahlin valmentama Tokarev hylättiin.

Ingmanin perheen kasvattama ja omistama Hachiko de Veluwe on kilpaillut 13 kertaa ja ottanut 11 voittoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hachiko on treenannut tosi hyvin. Kun vauhti hiljeni kärjessä, kiriin piti lähteä aikaisin. Jatko-ohjelmaa ei vielä ole suunniteltu, mutta Vermossa lokakuun puolivälissä ajettava Suomen mestaruus on yksi mahdollinen kilpailu, valmentaja Timo Nurmos kertoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi