Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Muut lajit

Kolilla järjestettävällä Vaarojen maratonilla on käytössä poikkeusjärjestelyt - Tapahtumasta on suora lähetys Karjalaisen verkkosivuilla tulevana lauantaina

  • Jarmo Sieviläinen
  • Juha Inkinen
Kolilla oli hieman jo lumipeitettä maassa vuosi sitten lokakuun alussa, kun juoksijat taivalsivat Vaarojen maratonilla. Kolilla oli hieman jo lumipeitettä maassa vuosi sitten lokakuun alussa, kun juoksijat taivalsivat Vaarojen maratonilla.

Tulevana perjantaina ja lauantaina Kolilla järjestettävälle Vaarojen maratonille on tullut muutoksia koronaviruksen takia. Polkujuoksutapahtumassa on poikkeusjärjestelyt, joiden avulla huomioidaan terveysturvallisuus, hygienia ja turvavälit viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti, kisajärjestäjät tiedottavat. Tapahtumaan on ilmoittautunut 1 200 osallistujaa eri puolilta Suomea.

Tänä vuonna Vaarojen maratonilla numerolaput haetaan itsepalveluperiaatteella, kuljetuksissa on käytettävä kasvomaskia, käytössä on vapaat rullaavat lähtöajat massalähdön sijaan ja kilpailun jälkeinen ruokailu toteutetaan myöhemmin lahjakorteilla osallistujan valitsemassa paikassa. Järjestäjien tarjoamien saunojen sijaan osallistujia ohjeistetaan peseytymään omassa majapaikassa kisan jälkeen.

- Näillä järjestelyillä saamme tapahtuman järjestettyä mahdollisimman turvallisesti. Itse juoksusuoritus tapahtuu ulkoilmassa luontopoluilla, joten sen aikana ei ole mainittavaa tartuntariskiä. Kun järjestäjien lisäksi myös osallistujat huomioivat turvavälit ja hyvän hygienian, niin riski ongelmille on minimoitu, tapahtumapäällikkö Hannu Airila kertoo kisajärjestäjien tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapahtuman juoksumatkat ovat 13,5-130 kilometriä, ja pisimmät perjantaina alkavat suoritukset kestävät lähes 30 tuntia. Pääsarjan 42,5 kilometrin koitos alkaa lauantaiaamuna.

Tapahtumasta tehdään suora ja selostettu lähetys Karjalaisen verkkosivuille lauantaina kello 11-14. Lähetys on Karjalaisen tilaajien seurattavissa osoitteessa karjalainen.fi/polkujuoksu.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi