Torstai, 22.10.2020 
Anita, Anja
Urheilu

Pistekeskiarvo ratkaisee tarvittaessa myös Liigan runkosarjan sijoitukset – ratkaisuun pakotti koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne

  • STT
Jääkiekon kotimainen Liiga on tarkentanut sijoitusten määräytymisen runkosarjassa koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Sarjasijoitus määräytyy torstaina alkavalla kaudella tarvittaessa pistekeskiarvon perusteella.

Kriteereissä on lisäksi määritelty minimiottelumäärä playoffs-otteluihin jatkaville joukkueille.

Mahdollisesti koronanepidemian vuoksi pelaamatta jäävät ottelut pyritään siirtämään toiseen ajankohtaan. Jos tämä ei ole mahdollista, näiden otteluiden osalta Liigassa ei tuomita luovutusvoittoja tai -häviöitä. Tässä tilanteessa ottelu voi jäädä pelaamatta, eikä sitä huomioida sarjataulukossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos runkosarja päättyy tilanteessa, jossa otteluita on jäänyt pelaamatta, sarjasijoitus määräytyy pistekeskiarvon perusteella. Pudotuspeleihin päästäkseen joukkueella on kuitenkin oltava vähintään puolet eniten pelanneen joukkueen otteluiden määrästä pelattuna.

Jos joukkueiden ottelukohtainen pistekeskiarvo on poikkeustilanteen kriteerien voimassa ollessa sama kahden joukkueen välillä, kolmen pisteen voittojen lukumäärä määrittää niiden järjestyksen taulukossa. Siitä eteenpäin ovat voimassa normaalit sarjataulukon järjestämiskriteerit.

Viime viikolla Jääkiekkoliitto ilmoitti, että sen alaisissa sarjoissa joukkueiden järjestys määräytyy kaudella 2020–21 kokonaispistemäärän sijasta pistekeskiarvon mukaan. Syynä muutokseen on koronaviruksen tuoma epävarmuus kiekkokauden pelaamiseen ja pandemian mahdolliset vaikutukset ottelumääriin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi