Maanantai, 18.1.2021 
Laura
Hiihtolajit

Myös Puolan ja Italian joukkueissa todettu koronavirustartuntoja Kontiolahdella - tapahtumajohtaja on varma, että lauantaina kilpaillaan

  • Anni Rodriguez, Petri Haapala
  • Kimmo Kirves
Ranskan joukkue harjoitteli torstaina Kontiolahdella. Ranskan joukkue harjoitteli torstaina Kontiolahdella.

Kontiolahden ampumahiihtokisojen koronavirustartunnat lisääntyvät.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto tiedotti perjantaina puolen päivän aikaan Twitterissä, että myös Puolan ja Italian joukkueiden jäsenten koronavirustesteissä on tullut positiivisia tuloksia.

IBU:n mukaan joukkueet ja tartunnan saaneiden kontaktit on tavoitettu ja heidät on määrätty karanteeniin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Kyllä, näin IBU:n tiedotteessa luki. Puolan ja Italian joukkueista on löytynyt positiivisia koronanäytteitä, vahvisti Kontiolahden maailmancupin tapahtumajohtaja Sami Leinonen Karjalaiselle perjantaina.

– Siun sote tutkii nyt, mitä näiden tapausten taustalta löytyy. Siun sote tekee tosi hartaasti töitä sen eteen, että joukkueet lähettäisivät tietoja selvityksiä varten. Tarkoituksena on saada oikeat henkilöt karanteeniin, ja vapaaksi ne henkilöt, jotka eivät ole olleet tekemisissä positiivisen näytteen antaneiden kanssa.

Torstaina paljastui, että ampumahiihdon maailmancup-kilpailuihin Kontiolahdelle saapuneilla henkilöillä oli todettu yhteensä 13 koronavirustartuntaa. Nämä tartunnat olivat Venäjän, Moldovan, Ranskan, Latvian ja Romanian joukkueissa.

Moldovan ja Romanian joukkueet on asetettu kokonaisuudessaan karanteeniin, muissa joukkueissa karanteeniin on joutunut yksittäisiä henkilöitä.

IBU kertoi Twitterissä, että Italian joukkueen kohdalla terveysviranomaiset ovat todenneet, ettei koko joukkuetta ole tarvetta laittaa karanteeniin. Ylen saamien tietojen mukaan kyse on niin sanotusta "hännästä", eli testissä on näkynyt aiemmin sairastettu koronavirus.

– Käsitykseni mukaan IBU on jossakin tiedotuskanavassaan kertonut, että Venäjän joukkueessa on kuusi henkilöä asetettu karanteeniin ja loput joukkueesta on vapautettu karanteenista, Leinonen kertoi perjantaina.

Leinonen uskoi tuoreimpien tartuntatapausten jälkeen, että kisat käynnistyvät aikataulun mukaisesti lauantaina.

– Olen varma siitä, että lauantaina kilpaillaan, hän sanoi.

Päivitetty klo 12.56: Lisätty Sami Leinosen kommentit.

Päivitetty klo 13.56: Lisätty Ylen tieto jo sairastetusta koronaviruksesta.

Lue aiempi uutinen: Siun sote: Ei yleisöä Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupiin - joukkueissa 13 koronavirustartuntaa, Joensuussa kahdeksan uutta tartuntaa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi