Perjantai, 15.1.2021 
Solja
Urheilu

Ramsau isännöi maailmancup-historian ensimmäistä naisten yhdistetyn kisaa

  • STT
Maailmancupin avaus kiehtoo suomalaisiakin, mutta Hämäläisen mukaan koronaviruspandemia voi estää joukkueen lähettämisen.  LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Maailmancupin avaus kiehtoo suomalaisiakin, mutta Hämäläisen mukaan koronaviruspandemia voi estää joukkueen lähettämisen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Yhdistetyn hiihdon naisurheilijat pääsevät historialliseen maailmancupin avauskilpailuunsa 18. joulukuuta Itävallassa. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti kilpailusta tiistaina.

Alun perin naisten maailmancupin piti alkaa ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerista ja jatkua tammikuussa Viron Otepäässä, mutta Lillehammerin kisat siirtyivät ja virolaiskisat on peruttu. Avuksi tuli Ramsau.

Hiihtoliitto on perustanut suomalaisnaisille yhdistetyn maajoukkueen, joka tähyää seitsemän urheilijan voimin kohti vuoden 2026 olympialaisia. Ne kisataan Italiassa. Maailmancupin avaus kiehtoo suomalaisiakin, mutta Hiihtoliiton toiminnanjohtajan Ismo Hämäläisen mukaan koronaviruspandemia voi estää joukkueen lähettämisen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdistetty on naisten MM-kisalajina ensi kertaa tänä talvena. MM-kisat ovat helmi-maaliskuussa Saksan Oberstdorfissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi