Maanantai, 1.3.2021 
Alpo, Alpi, Alvi
Hiihtolajit

Aitiopaikalla-podcast: Joensuulaishiihtäjä Kari Varis ruotii uraansa ja korona-ajan hiihtotilannetta

  •  Jarmo Sieviläinen

Joensuulaishiihtäjä Kari Varis, 37, kertoo kuulumisensa ja käy läpi Pohjois-Karjalan, Suomen ja kansainvälisen hiihdon tilannetta Karjalaisen nettisivujen Aitiopaikalla-podcastissa.

Variksen kanssa ohjelmassa ovat keskustelemassa Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen. Varis selvittää hiihtokisojen epävarmaa tilannetta sekä pohtii tulevia SM-hiihtoja ja muita kilpailuja.

Uransa viimeisiä kilpailuvuosia viettävä Varis on nykyään mukana myös valmennuksessa ja yrityksensä kautta metsäalan töissä. Pohjois-Karjalan kilpahiihdon tilannetta hän pitää vaikeana, mutta tulevaisuudessa tunnelin päässä näkyy valoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös ohjelman vakio-osuutena olevat plussat ja miinukset käsittelevät tällä kertaa hiihtolajeja. Luodaanpa ohjelmassa mitaliveikkaus MM-hiihtoihinkin Suomen osalta.

Ohjelmassa mukana:

1.30–5.30 Tulevien hiihtokisojen tilanteet: "En ole suunnitellut kisakautta kahta viikkoa pidemmälle"

5.30–12.00 Kari Variksen hiihtoura: "Toiveena oli, että olisin päässyt Lahden maailmancupiin, mutta sinne ei laitettu parasta joukkuetta vaan nuorempia hiihtäjiä palkintomatkalle". "Välillä on tullut onnistumisia - epäonnistumisia on sitäkin enemmän"

12.00–16.20 Pohjois-Karjalan hiihdon tilanne: "Tänne pitäisi saada kasattua yksi kova joukkue" "Tilanne ei näytä hirveän valoisalta tämän hetken nuorten ja aikuisten sarjalaisten osalta, mutta kymmenen vuoden päästä täältä voi tulla kovia hiihtäjiä"

17.40–19.30 Maailmancupin hiihtokisojen tilanteet

19.30–24.00 Viikon miinukset ja plussat urheilusta: "FIS:n linja on poikkeuksellinen" "Bolshunovin tapauksessa joku voisi joutua loppukaudeksi sivuun"

24.20–25.20 Hiihdon MM-mitaliveikkaukset

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi